Başkonsolos Gerlach Bayraklı Engelli Derneği'nde

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos Gerlach Bayraklı Engelli Derneğinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2014 10:46

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği, İZKA, Goethe-İnstitut İzmir ve Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğiyle 21 Eylül’de APİKAM’da 6’ncısı gerçekleştirilen Türk-Alman Dostluk Günü’nde elde edilen geliri Bayraklı Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ne aktarılarak, dernek merkezinin yenilenmesi ve teçhizatı için kullanılması sağlandı.

Haberin Devamı

Dünya Engelliler Günü’nde resmi açılışı gerçekleştirilen Bayraklı Engelli Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolo

Başkonsolos Gerlach Bayraklı Engelli Derneğinde
su Thomas Gerlach, eşi ve ekibini, Dernek Başkanı Vural Gürbulak ve üyeler karşıladı.

Gördüğü ilgi karşısında mutlu olduğunu belirten Başkonsolos Gerlach, engelliler ile buluşma merkezinin açılışını yapmanın kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi.

Türk-Alman Dostluk Günü’nün sadece ziyaretçilerin eğlenmesi için değil, aynı zamanda hayır işleri için gelir elde etme hedefiyle düzenlendiğini ifade eden Gerlach, "Bu yıl da kurulan pazar ve tombala sayesinde hatırı sayılır bir meblağ elde edildi. Bu yıl da bu kazancı, buluşma merkezinin genişletilmesi için kullanabildiğimiz için çok mutluyuz. Alman Dışişleri Bakanlığı’nın imkanları ile Başkonsolosluk tarafından tesisin tadilatı için de yüklü bir meblağ tahsis edilmesi de mutluluk verici. İzmir’de sosyal sorularının çözümlenmesi için imkanlarımız dahilinde biz de angaje olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

Haberin Devamı

Bir toplumun özel destek ve dikkat gerektiren insanlara karşı olan davranışlarıyla ölçülmekte olduğunu dile getiren Başkonsolos Gerlach, "Her iki ülkemizde, Almanya ve Türkiye’de, engelli olan insanlar için çok işler yapılmaktadır fakat bunların tümü, söz konusu engelleri ortadan kaldırmaya yeterli olmadığından, yapılanlar hiçbir zaman da yeterli olmayacaktır" diye konuştu.

Dernek Başkanı Vural Gürbulak ise kendilerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, katkıları için dernek üyeleri adına teşekkür etti ve sık sık aralarında görmek istediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!