Başkonsolos Çelik: Çocuklarınız için Türkçeyi isteyin

Güncelleme Tarihi:

Başkonsolos Çelik: Çocuklarınız için Türkçeyi isteyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2016 14:11

Frankfurt Başkonsolosluğu’nun bahçesinde düzenlenen bayramlaşmaya, Rhein Main bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle kültür, siyaset ve iş dünyasından isimler katıldı. 

Haberin Devamı

FRANKFURT Başkonsolosu Mustafa Çelik’in ev sahipliğinde yapılan bayramlaşma, yaz sonu şenliğine dönüştü. Hessen Milletvekilleri Mürvet Öztürk, Turgut Yüksel, Handan Özgüven, Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü ile DİTİB Başkanı Salih Özkan da bayramlaşmaya katıldı.

Vatandaşların bayramını en iyi dileklerle kutladığını belirten Başkonsolos Çelik, “Bilindiği gibi bizim için en önemli konu, önceliğimiz, eğitimdir. Bölgemizde bir Eğitim Platformu oluşturuldu. Bunu daha da geliştirmemiz lazım. Eğitim Platformu’na dinamizm kazandırarak ileriye taşımamız gerekiyor. Türk velilerden, okullarında Türkçe’nin verilmesi gibi taleplerini yollamalarını rica ediyoruz. Bunu yapmaları çok önemli. Çocuklarına sahip çıkmaları açısından öğretmenlere, okul müdürlüklerine bu tür talepleri iletmeleri gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!