Başkent'te hükümet karşıtı gösteri yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte hükümet karşıtı gösteri yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 10:28

Macaristan'da hükümet karşıtı gösteriler sürüyor.

Haberin Devamı

Başkent Budapeşte'de, sivil toplum örgütleri tarafından "Yeni Macaristan Cumhuriyeti" adıyla düzenlenen hükümet karşıtı gösteriye yaklaşık beş bin kişi katıldı. Göstericiler, Doğu tren istasyonundan Astoria'ya kadar yürüdü.

Hukukçu Lattmann Tamas, gösteride yaptığı konuşmada, "Mevcut sistem Macaristan'a zarar veriyor. Yolsuzlukla mücadele, siyasilerin mal varlığı beyanı, Avrupa savcılığının kurulması gibi konularda halk oylaması yapılmalı. Büyük çaplı kamu yatırımları açık bir şekilde sürdürülmeli" dedi.

Protestoculardan Vajda Zoltan da başbakanlığın Buda Kalesi'ne taşınmaması, temel eğitimin 18 yaşına kadar zorunlu olması, alışveriş merkezlerinin pazar günü kapalı olması ve Rusya ile yapılan nükleer enerji anlaşmasının kamuoyu ile paylaşılması konularında halk oylaması yapılması için imza toplayacaklarını söyledi.

Veszprem şehrinde 22 Şubat'ta yapılan ara seçimde iktidara gelen Fidesz partisinin parlamentoda üçte ikilik çoğunluğunu kaybetmesini sağlayan Milletvekili Zoltan Kesz de Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı diktatörlükle suçlayarak, "Başbakan Viktor, Macaristan'ı Moskova'ya doğru götürüyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!