Başbakanlıkta ajan virüs çıktı

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta ajan virüs çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 10:52

Başbakan Angela Merkel'in yakın çalışma arkadaşının bilgisayarında Amerikan istihbaratının yerleştirdiği ajan virüs bulundu.

Haberin Devamı

ALMANYA Federal Başbakanlık binasının siber saldırı altında olduğu ortaya çıktı. Başbakan Angela Merkel'in makam odasının da bulunduğu Federal Başbakanlık Binasın'da Merkel'in yakın çalışma arkadaşlarından birisinin bilgisayarında ajan virüs bulundu. Virüs nedeniyle başbakanlık alarma geçti.

Başbakan Merkel'in Avrupa Birliği politikalarına bakan bölümün şefi olduğu sanılan danışmanın bilgisayarında çıkan virüsün Amerikan ve İngiliz istihbaratının kullandığı ajan virüslerle benzer olması, Amerika hala Başbakan Merkel'i mi dinliyor ve izliyor sorusunu gündeme getirdi. Çıkan virüsün, Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) tarafından daha önce bir çok kez bilgi toplamak amacıyla kullandığı belirlendi.

200 DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR

Virüs, başbakanlık çalışanlarından birinin evde kendi özel diz üstü bilgisayarında çalıştıktan sonra belgeleri ve bilgileri bir USB flaş sürücüye yükleyip bu bilgileri başbakanlıktaki bilgisayara aktardığı sırada fark edildi. Özel koruma altındaki başbakanlık bilgisayarı virüsü fark eder etmez alarm vermesi ile inceleme başlatıldı. Ardından özel güvenlik programlarıyla korunan başbakanlıktaki 200 diz üstü bilgisayarı tekrar kontrolden geçirildi. Yapılan kontroller sonunda Regin adındaki virüse başka bilgisayarda rastlanılmadığı tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!