Barış için 15 ayda 5 bin kilometre

Güncelleme Tarihi:

Barış için 15 ayda 5 bin kilometre
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 00:49

ALMANYA’dan dünya barışı için yola çıkan Magadalena Liswski, Thomas Heincrich Schmöckel ve Fransız arkadaşları Paulin Cailleau, 15 ayda yaklaşık 5 bin kilometre yürüyüp, Osmaniye’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Anasınıfı öğretmeni 27 yaşındaki Magadalena Liswski, geçen yılın mayıs ayında Almanya’nın Passau kentinden başlattıkları yürüyüşte Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geride bıraktıklarını, ardından Türkiye’ye gelerek İstanbul, Karadeniz İlleri ve Osmaniye’ye geldiklerini söyledi. 15 ayda yaklaşık 5 bin kilometre yol yürüdüklerini belirten barış elçileri, Lübnan, İsrail, Filistin, Hindistan ve Tibet’ten geçerek yolculuklarını Birmanya’da noktalayacaklarını kaydetti. Özellikle Suriyeli ailelerle görüşmek istediklerini belirten Liswski, şöyle dedi:

"İç savaş insanları olumsuz yönde etkiliyor. Umarım bir an önce Suriye’de de barış hakim olur, insanlar rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürür. Bizler barış yürüyüşçüleri olarak oradaki insanlara elimizden geldiğince yardım etmek istiyoruz. Suriye’deki iç savaşın sona ermesini temenni ediyoruz. Oraya da giriş yapmak istiyoruz ve oradaki insanlara da düşüncelerimizi aktarmak istiyoruz."

Haberin Devamı

"ORTAK BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ"

Yürüyüşün kendileri için bir nevi meditasyon olduğunu belirten Liswski, şöyle devam etti:

"Doğayla insanlarla iç içe oluyoruz. Adım adım hedefimize doğru gidiyoruz. Yürüyüşe başlamamızda var olan savaşlar bir sebep, ama asıl biz barışın, insanın kendi içinden gelmesine inanıyoruz. İnsan önce kendiyle barışırsa dünyada da barış olur. Ortak bir dünyada yaşıyoruz. Sınırları aşarak barış için yeni bir anlayış geliştirmeyi hedefliyoruz. Bir sürü ülkeleri ve dilleri gezerek farklı kültürleri tanıyıp arasında ki ortak noktayı yakalamaya çalışıyoruz. Yürüyoruz ve yürürken de insanlarla temasa geçiyoruz. Her gün 15-20 insanla tanışıyoruz. Amaç sadece konuşmak değil, gönül birlikteliği yaratıyoruz."

"TÜRK HALKI ÇOK MİSAFİRPERVER"

Müzisyen Paulin Cailleau ise Türkiye’deki yürüyüşleri sırasında hiçbir sorun ile karşılaşmadıklarını, Türk halkının gerçekten de çok misafirperver olduğunu belirterek, "Hangi kapıyı çaldıysak bize ikramda bulunuldular, çok yakın ilgi gösterdiler" dedi. Barış yürüyüşlerinin 5-6 ay daha süreceğini kaydeden Paulin Cailleau, 20 bin kilometreyi kat etmiş olacaklarını ifade etti. Cailleau şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Dünya, kendimiz, insanlık, kültür ve milletler, insanlar ve hayvanlar, yeni bir yaşam ve yeni bir bilinç için yürüyoruz. Biz bu işi gönüllü olarak, içimizden geldiği için yapıyoruz. Bizler gezi süremizde bağış olarak destek istemiyoruz. Sadece konaklama konusunda yardımcı olunması bizleri sevindiriyor. Bu projemizde bizlere, dua ve meditasyonlarıyla, yemek ve konaklama sağlayarak, barış için bizimle bir iki günlük de olsa yürüyüş yaparak ve başkalarını bilgilendirerek destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!