Balıkçı Kral

Güncelleme Tarihi:

Balıkçı Kral
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2014 23:18

Engin Özdemir… Almanya’dan Türkiye’ye amatör olarak gelip, profesyonelliğe adım atan ilk futbolculardan. Birçok Türk takımında forma giyen, Milli Takım’a kadar yükselen 45 yaşındaki Özdemir’in yeni misyonu Almanlara Eminönü’nün meşhur balık-ekmeğini tanıtmak

Haberin Devamı

Türkiye Süper Ligi’nde 5 takımda futbol oynayan Engin Özdemir, şimdi eşi Zahide ile birlikte Eminönü usulü balık ekmek satmaya başladı. ‘Hamsi Teknesi’ adını verdiği iş yerinde‚ Engin eşi Zahide ile birlikte haftada 6 gün teknenin dümeninde.

Balıkçı Kral
Müşterileri arasında Raunheim Belediye Başkanı Thomas Jühe’nin de olduğu Engin Özdemir, pazar günlerini yine futbola ayırmış... Kasabada alış veriş merkezinin parkına Hamsi Teknesi’ni yerleştiren Engin, Eminönü’ndeki Balık ekmek tadını Raunheim’lılara tanıtmak ve tattırmak amacında olduğunu belirterek, ‘‘Balık ekmek çok rağbet gördü” diyor.

Engin, 2 futbol takımının antrenörlüğü yapmasının yanında futbolcu danışmanlığı ve Türk Milli Takımı için de futbolcu seçen

Balıkçı Kral
ekibin arasında yer alıyor. Futbola SV Raunheim’ta başladıktan sonra Bundesliga ekibi Mainz 05’in alt yapısından yetişen Engin Özdemir, Münih Türkgücü’nden 1992 yılında transfer olduğu Türkiye’de futbol yaşamını sürdürdü. Almanya’dan Türkiye’ye amatör olarak gelip profesyonel olan ilk oyuncular arasında ilk sıralarda yer alan ve saçları nedeniyle ‘Kıvırcık’ lakabını alan Engin, orta sahada kıvrak, teknik bir oyuncu olarak dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Hiç gerilmeden attığı penaltı vuruşları ile kaleciyi ters köşeye gönderen ve bu ekolü Türkiye liglerine getiren futbolcu olan Engin sırasıyla Gençlerbirliği, İstanbulspor, Adanaspor, Diyarbakırspor ve Antalyaspor formalarıyla Türkiye Süper Ligi’nde 240 kez forma giydi. 42 gol atan gösteren Özdemir, 2’si A milli olmak üzere 4 kez Türk Milli formasını taşıdı.

Uzun yıllar Türk futboluna hizmet veren Sivas doğumlu Engin Özdemir, 2002 yılında bıraktığı futboldan kopamadı ve tekrar döndüğü Almanya’da futbol okulu açıp yeni yıldızların yetişmesinde de rol oynadı. Futbol okulu yanında amatör liglerde mücadele eden Frankfurt Türkgücü’nün antrenör futbolcusu olarak futboldan kopmayan Engin, ayrıca Alman ekibi TSG Mainz-Kastel takımının U15 genç takım antrenörü.

Haberin Devamı

Balıkçı Kral
Ligin bitimine 6 hafta kala sezonun 24. Haftasında hiç yenilmeden 24 galibiyetle kapayarak şampiyonluğunu ilan eden Engin’in genç takımı Mainz Kastel'in 228 gol atıp kalesinde ise sadece 23 gol görmesi de dikkat çekici. Futbolu çok sevdiğini söyleyen Engin Özdemir‚‘‘Beşiktaş ile anlaşmalı olarak hizmet veren futbol okulunda 7-15 yaşları arasındaki gençleri yetiştiriyorum. Onları eğiterek uzun yıllar kazandığım tecrübelerimi aktarıyorum. İlk meyvelerini bir kaç yılda alırız. Ufak yaşta hiç futbol bilgisi olmayan futbol meraklıları geliyor. Onlara bir şeyler verebilmek, onların gelişmesini görebilmek beni çok mutlu ediyor. Yaptığım işten zevk alıyorum, sanıyorum ki onlarda aynısını hissediyorlar” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!