Bakan Tüfenkçi'den yabancı plaka uyarısı: “185 gün yurtdışı ikameti şart“

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tüfenkçiden yabancı plaka uyarısı: “185 gün yurtdışı ikameti şart“
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 10:44

Temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın Mannheim kentine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurtdışında yaşayan vatandaşların turistik kolaylıklar kapsamında yurda getirip kullanacakları yabancı plakalı taşıtlar konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu kararıyla Türk-yabancı, emekli-çalışan ayrımı gözetilmeksizin, herkese yabancı plakalı taşıtlarını Türkiye’ye götürme ve iki yıl süreyle kullanma hakkı tanıdıklarını hatırlatan Bakan Tüfenkci, “Başbakanın verdiği vaadi yerine getirdik ve yabancı plakalı taşıtları Türkiye’de iki yıl kullanma hakkı tanıdık“ dedi.

SÜRE HESABI NASIL YAPILIYOR
 

Bu haktan yararlanmak için vatandaşların Türkiye gümrük bölgesinin dışında yerleşik olma şartını yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Bakan Tüfenkçi, “Bunun için kişiler taşıtlarını yurda getirmeden önce son bir yılın 185 gününü yurtdışında ikamet etmiş olmaları gerekiyor. Aksi takdirde bu şartı yerine getirmeyenlerin, sınır kapılarından giriş yapmaları engellenir“ diyerek uyarıda bulundu. Süre hesabının pasaport kayıtlarına bakılarak yapıldığına işaret eden Tüfenkçi. bu konuda yayınlanmış olan Bakanlar Kurulu kararının ve tebliğ hükümlerinin iyi okunması gerektiğine işaret etti.

Haberin Devamı

EMEKLİLERE SÖZ VERDİ: HÜKÜMETE İLETECEĞİM

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile Mannheim Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantının akabinde ayaküstü sohbet eden HÜRDANIŞ Köşesi'ni hazırlayan arkadaşımız Ayhan Can, Avrupalı emeklilerin sigortalı işte çalışma konusunda yaşadıkları maduriyeti dile getirdi.

Yurtdışında yaşayan emeklilerin kısa süreli sigorta kollarında çalışmaları halinde emekli aylıklarının kesildiğini hatırlatan Can, Avrupa'da yaşayan emekli vatandaşların, bu konuda hükümetin ve ilgili bakanlık nezdinde bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılması talebini bakanı iletti.

Bakan Tüfenkçi de bunun üzerine, konunun kendi bakanlığın görev alanına girmediğini hatırlatarak, “Ben bu sorunu hem hükümet nezdinde hükümet hem ilgili bakanlık nezdinde iletirim. İnşallah çözüm bulunması noktasında gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamaya çalışacağım“ dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!