Baha Döner üretim tesisini açtı

Güncelleme Tarihi:

Baha Döner üretim tesisini açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 12:41

Berlin’de faaliyetlerini sürdüren Baha Döner, yeni üretim tesislerini açtı. Açılış törenine Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen, Berlin Eyaleti Kadın, Uyum ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat, Yeşiller Federal Meclis Milletvekili Özcan Mutlu, Berlin Eyalet Milletvekili Erol Özkaraca, TD-IHK Genel Sekreteri Suat Bakır, Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi BWK’nin sahibi Nihat Sorgeç, merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa’nın en büyük et entegre tesislerinden biri olan T Boer firmasının sahibi Teunis Boer ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Haberin Devamı

Başkonsolos Başar Şen, Berlin’de 7 binin üzerinde Türk işletmesi olduğunu, yaklaşık 35 bin kişiye istihdam sağladıklarını, 3.5 milyar Euro ciro yarattıklarını söyledi.

Türk işletmelerinin, gençler için de büyük şans olduğunu dile getiren Şen, “İşadamlarımız, yarattıkları iş ve meslek eğitim olanakları ile Berlin ekonomisine büyük katkı sağlıyor” dedi.

Baha Döner üretim tesisini açtı


Berlin Uyum ve Çalışma Bakanı Dilek Kolat, Türk işverenlerin Berlin’e büyük katkısı olduğunu dile getirerek, “Burada kurduğunuz tesis, Berlin için son derece önemli. Sizler gibi cesaretli yatırımcılar sayesinde, Berlin kalkınıyor, gelişiyor. Girişimcilik ruhu için Hasan Babur’u tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Baha Döner üretim tesisini açtı


KALİTELİ VE SAĞLIKLI

Berlin’in dönerle ilk tanışmasının 1970’li yıllardaki bir döner büfesiyle olduğunu anlatan Baha Döner İşletmesi’nin sahibi Hasan Babur, günümüzdeAlmanya’da yaklaşık 15 bin, Avrupa genelinde ise 40 bine yakın döner büfesi olduğunu söyledi.

Baha Döner üretim tesisini açtı


Sektörün Almanya’da 70, Avrupa’da 100 binden fazla kişiye istihdam sağladığını da vurgulayan Babur, dev bir gıda sektörü haline gelen döner sektörünün yıllık cirosunun 5 milyar Euro’yu geçtiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Bugün açılışını yaptığımız modern üretim tesislerimizde kaliteli ve sağlıklı döner üretmeye devam edeceğiz. Amacımız yaşadığımız ve yatırım yaptığımız bu ülkeye, geldiğimiz ülkeden getirdiğimiz değerlerle ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda da katkı sağlamak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!