Azınlık Raporu filmi gerçek oluyor! Suçu işlenmeden önleme dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Azınlık Raporu filmi gerçek oluyor Suçu işlenmeden önleme dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 13:32

İngiltere polisi, yapay zeka kullanarak suçların meydana gelmeden durdurulması için yeni bir sistem kullanmaya başladı. Pilot bölge olarak seçilen West Midlands’ta uygulanan sistem, sinemada büyük ses getiren Steven Spielberg’in yönettiği ve Tom Cruise’un başrolünde oynadığı ‘Azınlık Raporu’ filmini hatırlattı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE polis teşkilatı, NEW Scientist sitesinde yer alan habere göre Ulusal Veri Analiz Çözümü (NDAS) adı verilen yazılım ve akıllı kameralar sayesinde, bir kişinin potansiyel suç işleme durumunu eldeki veriler ve istatistiklerle saptayabilecek.
Pilot bölge olarak seçilen West Midlands’da uygulanan proje, 2019 yılının mart ayı sonuna kadar devam edecek.
Projeye Londra ve Manchester Emniyet Müdürlüğünden 8 polis gücü de dahil oldu. Projenin sorumlusu Iain Donnelly, NDAS’ın ülkeye yayılmadan önce ilk kez West Midlands’da test edildiğini kaydetti.

SUÇ İŞLEMEDEN TERAPİYE GÖNDERİLECEK
Donnelly, NDAS algoritması sayesinde, suç işleyenleri önceden bilerek bunların yeniden suça dahil olmalarını engellemek için terapi uygulamalarına yönlendirilmek üzere sağlık ve sosyal servislerden destek talep edeceklerini de kaydetti.
Ayrıca sistem, geçmişteki suçların veri ve istatistiklerini toplayarak bunları tanımlayacak ve otomatik öğrenme algoritmalarıyla verileri bir araya getirerek akıllı kameraları tarayıp suçları algılamada kullanılacak.
Yazılım bunun için önceki suç istatistikleri, aramalar, gözaltılar ve mahkum edilme istatistikleri gibi verilerden yararlanacak.

BAKMADAN GEÇME!