Avusturya'da Müslüman öğrencilere "potansiyel tehdit" muamelesi iddiası

Güncelleme Tarihi:

Avusturyada Müslüman öğrencilere potansiyel tehdit muamelesi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 10:11

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki bir okulda, Müslüman öğrencilerin, "zarar verebilecekleri" gerekçesiyle kilise gezisinin iptal edildiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Viyana Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Cevat Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, okul müdür yardımcısının Müslüman öğrencileri "tehdit" olarak gördüğünü söyledi.

Sınıftaki 23 öğrenciden 10'unun Müslüman olduğunu belirten Tanrıkulu, "Sınıf olarak 23 Aralık 2014'te Viyana'nın sembolü Stephan Kilisesi'ne bir gezi planladık. Gezinin gerçekleştirilebilmesi için sınıf öğretmenimiz, okulun müdür yardımcısından izin almak istedi ancak müdür yardımcısı, 'Sınıfta Müslüman öğrenciler var, haçları yıkıp, kiliseye zarar verebilirler' diyerek izin vermemiş. Bütün öğrenciler olarak buna tepki gösterdik" dedi.

Müdür yardımcısının sözlerinin sınıf öğretmeni başta olmak üzere bütün öğrencilerin tepkisine neden olduğunu anlatan Tanrıkulu, tüm öğrencilerin okul yönetimine şikayet mektubu yazdığını aktardı. Müdür yardımcısının cezalandırılmasını istediklerini kaydeden Tanrıkulu, mektupta "Biz Müslüman ve Hristiyan tüm öğrenciler bu sözlerin hesabının sorulmasını istiyoruz" ifadesine yer verdiklerini belirtti.

Okul yönetimi inceleme başlattı

Viyana Meslek Lisesi Okul Kurulu Başkanı Susanne Brandsteidl, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını, gelişmelere göre disiplin sürecinin de işletileceğini bildirerek "Eğer iddialar doğruysa bu kabul edilemez" dedi.

Öte yandan olayı haber alan Katolik Gençlik Örgütü, öğrencileri kiliseye davet etti. Öğrencilerin kiliseye gelmesi halinde rehber eşliğinde gezdirileceklerini bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!