Avukatına göre ‘Nazi Gelini’nin hiçbir suçu yok!

Güncelleme Tarihi:

Avukatına göre ‘Nazi Gelini’nin hiçbir suçu yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 14:32

Almanya’da 8’i Türkiye kökenli 10 kişinin ölümünden sorumlu ırkçı terör örgütü NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe’in avukatları, müvekkillerinin serbest bırakılmasını istedi.

Haberin Devamı

MÜNİH’te beş yıldır devam eden NSU davasında nihayet sanık avukatları son savunmalarına başladı. Davanın baş sanığı NSU elebaşı Beate Zschaepe’in avukatı Wolfgang Heer, son savunmasını yaparken, şöyle dedi:
“Zschpe terörist değildir, katil değildir. Banka soygunlarına katılmamıştır. İsnat edilen hiç bir suça karışmamıştır. Suç mahallerinin yayında bile bulunmamıştır. Beate Zschaepe ancak ağırlaştırılmış kundaklamadan dolayı ceza alabilir bunun için de en yüksek ceza 10 yıldır. Bundan dolayı da serbest bırakılmasını istiyoruz.”
Heer, Zschaepe’nin devlete karşı işlediği suçlardan dolayı da ceza almaması gerektiğini, ancak küçük kundaklamalardan dolayı ceza verilebileceğini söyledi.
Beate Zschaepe 10 kişinin öldürülmesi, kundaklama, 15 banka soygunu örgütün evinin yakılması ve delillerin karartılmasından dolayı yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!