Avrupa'ya geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Avrupaya geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 14:03

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa’ya geliyor.

Haberin Devamı

Avrupaya geliyorlar

STRASBOURG’TA MİTİNGE KATILACAK

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan da Fransa’nın Strasbourg kentinde 4 Ekim’de yapılacak ‘Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses’ mitingine katılacak. Mitinge Erdoğan’ın katılacağı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan tarafından Twitter üzerinden açıklandı.

Avrupaya geliyorlar


SEÇİM STARTI ALMANYA'DAN

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, seçim startını Almanya’dan veriyor. Davutoğlu, 3 Ekim’de Almanya’nın Düsseldorf kentinde gurbetçilerle buluşacak. Ekim başında ikinci bir Almanya ziyareti daha yapabileceği söylenen Davutoğlu, 4 Ekim’de Ankara’da seçim beyannamesini açıkladıktan sonra da yurtiçi mitinglerine başlayacak.
30’A YAKIN İLE GİDECEK
AK Parti yöntimi, Diyarbakır ile birlikte İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi kritik illerin de aralarında bulunduğu 30’a yakın kentte miting programı üzerinde çalışmaya başladı. Davutoğlu başkanlığında dün yapılan AK Parti MYK toplantısında miting programı ele alındı. Program üzerinde yeniden çalışılması talimatını veren Davutoğlu parti kurmaylarına, “Her gün bir ile gideceğim” dedi. Davuoğlu’nun miting öncesi salon toplantıları ve akşamları da kentin önde gelenleriyle buluşacağı yemek programlarının yanı sıra televizyon yayınlarına katılması da planlanıyor.
BAYRAMDA ABD YOLCUSU
Davutoğlu, bayramın birinci günü olan perşembe akşamı BM zirvesi için ABD’ye gidecek. 30 Eylül çarşamba günü Türkiye’ye dönecek Davutoğlu zirve nedeniyle bulunacağı New York’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ürdün Kralı Abdullah’ın da aralarında bulunduğu bazı liderlerle ikili görüşmeler de yapacak. ABD Başkanı Barack Obama’nın geleneksel onur resepsiyonuna da katılacak olan Davutoğlu, ABD’nin ünlü yatırımcı işadamları ve CEO’larıyla buluşacak, ayrıca bayram nedeniyle ABD’deki Türk vatandaşlarıyla da bir araya gelecek. Davutoğlu’nun, önümüzdeki çarşamba günü BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmada ise Suriyeli mültecilerin durumunu gündeme getirerek, “ya mültecileri ülkelerinize kabul edin ya da mültecilere maddi yardımlarını arttırın” mesajını vereceği belirtildi.

Avrupaya geliyorlar


6 ÜLKE, 10 İL

Seçim kampanyasını bugün Avrupa turuyla başlatacak olan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’da vatandaşlarla bir araya gelecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı tatiline denk gelen günleri, fiilen seçim kampanyasını da başlatacağı Avrupa turuyla değerlendirecek. Programını bugün İsviçre’nin Bern kentinden başlatacak olan CHP Lideri, pazar gününe kadar 6 ülkede 10 kente yapacağı ziyaretlerde vatandaşlarla buluşacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kılıçdaroğlu’nun Kurban Bayramı’nda gurbetçi vatandaşlarla buluşacağını, Avrupa turunun 27 Eylül’de Avusturya’nın başkenti Viyana’da sona ereceğini bildirdi. Gezi boyunca CHP liderine, örgüt yöneticilerinin yanı sıra Tekin Bingöl ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşlik edecek. İsviçre’nin ardından Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya’ya geçecek olan Kılıçdaroğlu, Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt, Münih ve Viyana’da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.
MÜLTECİ SORUNU
Bingöl, CHP liderinin gündeminde mültecilerin sorunları ile Türkiye-AB ilişkilerinin de bulunduğunu vurguladı. Bingöl, “Sayın Kılıçdaroğlu, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin yaşadığı trajedinin, Türkiye-AB ülkeleri arasında geliştirilecek ortak stratejiyle sona erdirilmesinin insani bir zorunluluk olduğunu, AB siyasetinin önemli isimlerine aktaracak. Suriye’de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesinde AB’nin üstlenebileceği role ilişkin de önerilerde bulunacak. Bu kapsamda Strasbourg’da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile ayrı ayrı görüşecek” dedi.
PİRİ VE SCHULZ AĞIRLAYACAK
Kılıçdaroğlu, Brüksel’de Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı (FEPS) çalışma kahvaltısında konuşma yapacak. Kahvaltıya, Avrupa Parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, akademisyenler, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Demokratlar Grubu Başkan Yardımcıları ve AB yetkilileri katılacak. CHP Lideri, Brüksel’de AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile görüşecek. Kılıçdaroğlu, Strasburg ve Brüksel’de vatandaşlarla iki ayrı buluşma düzenleyecek.
ALMANYA DURAKLARI
Brüksel’den Amsterdam’a geçecek olan Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman’ın da katılacağı etkinlikte gurbetçilere seslenecek. Kılıçdaroğlu’nun Almanya’daki durakları ise Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt ve Münih olacak. Frankfurt’ta SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schafer-Gümbel ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu, Münih’te Belediye Başkanı Dieter Reiter, Bavyera Eyaleti SPD Başkanı Florian Pronold, Bavyera Eyaleti Parlamento Sekreteri ve SPD federal milletvekillerinin katılacağı toplantıda Türk vatandaşlarına konuşacak.

Avrupaya geliyorlar


25 EYLÜL'DE BERLİN’DE

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 25 Eylül’de Almanya’nın başkenti Berlin’de olacak. Burada seçmenleriyle buluşacak olan Demirtaş’ın bazı siyasilerle de görüşecek.

BAKMADAN GEÇME!