Avrupa’nın büyümek için göçmene ihtiyacı var

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın büyümek için göçmene ihtiyacı var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 18:50

Dünyanın sayılı tuğla üreticilerinden Avusturyalı Wienerberger şirketinin Müdürü Heimo Scheuch, “Büyümenin korunması ve rekabetin sağlanabilmesi için Avrupa’da göçmene ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’ye yaptığı yatırımlarla tanınan iş adamı Heimo Scheuch, ülkesi Avusturya’da son zamanlarda ekonomik standartların düzeltilmesi gibi konuların yerine otobanlarda hız sınırı, polislerin at kullanıp kullanmaması gibi önemsiz konuların gündeme getirilmesini eleştirdi.
Aşırı sağcı hükümetin iltica başvurusunda bulunmasına rağmen mülteci statüsü elde edememiş 25 yaş altı gençlerin çıraklık eğitimi almalarını sonlandıran önerisini de eleştiren Scheuch, şöyle devam etti:

DOĞRU UYUM POLİTİKALARI
“Ülkeye gelmiş ve belli bir yatırım yapılmış kişilere şans verilmeli. Avrupa’nın uluslararası arenada rekabet gücünü artırabilmesi için daha fazla göçmene ihtiyaç var. Bugün Avusturya’da birçok alanda kalifiye işçiye ihtiyaç duyuluyor. Kalifiye iş gücünü 3 hafta ya da 6 ayda elde edemiyorsunuz. Geçmişte göçmenlerin uyum sürecine ilişkin hatalar yapıldı. Bu hatalar tekrarlanmadan doğru uyum politikaları ile daha fazla kalifiye iş gücü elde edilebilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!