Avrupalı Türk'ten Hollandalı şirkete 6.5 milyon TL'lik dava

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkten Hollandalı şirkete 6.5 milyon TLlik dava
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 11:02

Kocaeli'de geçirdiği kaza nedeniyle kısmen felç kalan Avrupalı bir Türk, kendisine çarpan otomobili sigortalayan şirket aleyhine dava açtı. Dava kapsamında raporlarını hazırlana iki bilirkişi heyeti, Hollanda'da faaliyet gösteren şirketin, kazazedeye 6,5 milyon lira ödemesinin uygun olacağını kararlaştırdı

Haberin Devamı

Kocaeli'ne yaklaşık iki yıl önce tatil için Almanya'dan gelen ve bir aracın çarpması sonucu belinden aşağısı felç olan kişiye, dava kapsamında iki bilirkişi heyetince hazırlanan raporlara göre sigorta şirketinin 6,5 milyon lira tazminat ödemesi istendi.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık iki yıl önce, işçi olarak çalıştığı Almanya'dan memleketi Kocaeli'ne giden S.T'ye, Kartepe ilçesinde motosikletle gezerken başka bir Avrupalı Türk N.Ş'nin kullandığı Hollanda plakalı araç çarptı.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan ve birkaç kez ameliyat edilen S.T, Almanya'ya dönüp tedavisini sürdürdü ancak belinden aşağısı felç kaldı.

Kazayla ilgili Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesinde görülen ceza davasında, Adli Tıp Kurumu, kusur oranlarını N.Ş. için yüzde 75, S.T. için yüzde 25 olarak belirledi. Dava karara bağlandı ve N.Ş'ye verilen para cezası ertelendi.

S.T, bunun ardından Sakarya'daki avukatı Özgür Eray Taş aracılığıyla N.Ş'nin, aracını sigortalattığı Hollanda'daki şirket aleyhine iş göremezlik, bakıcı, Almanya'daki evinin engelli yaşamına uygun hale getirilmesi ve fizik tedavi giderleri, manevi tazminat, tıbbi araç ve gereç ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Kocaeli Ticaret Mahkemesinde dava açtı.

Bu davada da Adli Tıp Kurumu, aynı kusur oranlarını tespit edip mahkemeye bildirdi. Sigorta şirketi de S.T'ye avans niteliğinde 850 bin lira ödeme yaptı.

Mahkemenin talebi doğrultusunda İstanbul ve Kocaeli'den iki bilirkişi heyetlerince raporlar hazırlandı. Raporlarda, Alman hükümetinin yardım ödemeleri, manevi tazminat, sigorta şirketinin avansı ve işlenmiş faizler hariç S.T'ye 6,5 milyon lira tazminat bedeli ödenmesinin uygun olacağı yönünde görüş bildirildi.

Davanın görülmesine Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!