Avrupalı Türklerin değeri artıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türklerin değeri artıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 13:03

Berlin Başkonsolosu Başar Şen, başkonsolosluk konutunun bahçesinde iftar programı düzenledi.

Haberin Devamı

İftara Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Federal Meclis milletvekili Cemile Giosiouf ve Berlin Eyalet Meclis milletvekili İlkin Özışık’ın yanı sıra kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Şen, Türk ve Müslümanların yaşadığı bölgelerdeki çatışmaların ve savaşların karşısında duyduğu üzüntüyü dile getirirken, o bölgelere demokrasi ve huzurun gelmesini temenni etti.

Almanya’da yaşayan Türklerin eşit birey olarak hak ettikleri yerleri alması gerektiğini belirten Şen, şunları söyledi:

Avrupalı Türklerin değeri artıyor
“Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkileri çok derin. Almanya’da yaşayan Türkler bu dostluk ilişkilerini daha da derinleştirip güçlendirecektir. Başbakan Angela Merkel, Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ve Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin iftar programlarına katılmasını önemsiyorum. Verdikleri olumlu mesajlar da Almanya’da yaşayan Türk toplumunu mutlu ediyor. Gün geçtikçe Avrupalı Türklerin değeri daha da artacak. Almanya’da hüsnü kabul kültürünün tüm kesimlerce kabul görmesi isteğimizdir. Almanya, Türk ve Müslümanlar denince artık akıllara saldırılar, ırkçılık ve NSU gibi durumlar gelmesin. Almanya’da tüm Türklerin çifte vatandaşlık hakkından yararlanması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!