Avrupalı Türkleri böyle tarif etti: Ne ellerinden tutan oldu onların, ne de dertlerini anlayan...

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkleri böyle tarif etti: Ne ellerinden tutan oldu onların, ne de dertlerini anlayan...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2019 13:12

Yazar Erol Göksu, Avrupalı Türklerin 1990’lı yıllardan günümüze yaşamlarına ışık tuttuğu ‘Dönüş Sancısı’ adlı üçlemesinin ilk kitabı ‘Hasret’i yayınladı. Göksu, Avrupalı Türkleri “Ne ellerinden tutan oldu onların, ne de dertlerini anlayan....” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

KÖLN’LÜ yazar Erol Göksu ‘Dönüş Sancısı’ ismini verdiği üçlemesinin birinci bölümü olan ‘Hasret’ adlı kitabında, Avrupalı Türkleri şöyle tarif ediyor: Kendilerine açılan yeni bir ekmek kapısı uğruna doğdukları topraklardan hiç bilmediği, yabancısı olduğu yerlere geldiler. Sevdiklerini arkada bırakıp gurbetin hasret kokulu çile yumağına sarıldılar. Ne ellerinden tutan oldu onların, ne de dertlerini anlayan...”
Göksu, üçlemenin ilk bölümü ‘Hasret’te Avrupalı Türklerin 1990’lı yıllarını, ikinci bölümü ‘Değişim’de 2000’li yılları ve son bölüm olan ‘Bitiş’te ise günümüzü anlatıyor

A. EROL GÖKSU KİMDİR?
Abdullah Erol Göksu Karaman’da doğdu. Çocukluğu ile ilk ve orta öğrenimini bu şehirde geçirdi. Almanya’ya çalışmaya gelen anne ve babası tarafından ülkeye getirildi. Türk gazetelerinde çalıştı. Leverkusen’de Kimya Teknik Okulu’nu bitirdi. Uzun yıllar kimya araştırma laboratuvarlarında çalıştı. Bilgisayara ilgisinden ileri yaşlarında bilişim okudu. Bankacılık bilişiminde ve bir Alman televizyonun medya bölümünde çalıştı.
Romanları gazetelerde tefrika edildi, hikâye yarışmalarında birincilikler kazandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve başrolünde oynadığı fotoromana imza attı. Bestelenmiş bir çok şarkıları ve kitap çevirileri de bulunan Göksu bugüne kadar 11 kitap yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!