Avrupalı Türkler Regaip Kandili’ni kutladı

Güncelleme Tarihi:

Avrupalı Türkler Regaip Kandili’ni kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2019 16:00

Üç ayların haberci olan Regaip kandilini Avrupalı Türkler de coşkuyla kutladı. Almanya’da kutlamaların merkezi Köln Merkez Camisi olurken, başta Türkler olmak üzere bir çok milletten Müslümanlar, Berlin Şehitlik Camisi ve diğer kentlerdeki camilere akın etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde camileri dolduran Müslümanlar, Regaip Kandili’ni idrak etti. DİTİB Köln Merkez Camisi’nde düzenlenen programda, din görevlileri Naci Şengün ve Seyfettin Erkan, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Mevlid-i Şerif okudu. Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Hazreti Muhammed’in de duası olan “Rabb’imiz İslam ümmeti olarak bizlere recep ve şaban aylarını mübarek eyle, bizi biz kılan değerlerle mübarek eyle, bizlere, işlediğimiz bütün kötülükleri arkamızda bırakarak Kur’an ayına, ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle” diyerek dua etti.

Avrupalı Türkler Regaip Kandili’ni kutladı

CAMİLER DOLDU
Programın sonunda, DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen cemaat ile tokalaşarak kandil kutladı.
Başta Berlin Şehitlik camisi olmak üzere Almanya’nın diğer kentlerinde yaşayan Müslümanlar da camileri doldu. Regaip Kandili için Makedonya ve Borsa Hersek de kutlama programları düzenlendi.

Haberin Devamı

Avrupalı Türkler Regaip Kandili’ni kutladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!