Avrupa'daki Türkler sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Avrupadaki Türkler sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 12:02

Türkiye’de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için Avrupa'da yaşayan Türkler sandık başına giderek oy kullandı.

Haberin Devamı

Danimarka'daki Türk seçmenlerin 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimine gösterdiği ilgi, 7 Haziran'a kıyasla daha yoğun oldu.

Danimarka'da 8 Ekim'de başlayan oy verme işleminin ilk dört gününde vatandaşlar sandığa daha az ilgi gösterirken, okulların sonbahar tatiline girmesiyle oy verme merkezlerinde büyük yoğunluk yaşandığı görüldü. 7 Haziran seçimlerinde kullanılan 9 bin 600 oy sayısına dün erken saatlerde ulaşıldı.

Danimarka'da kullanılan oy sayısı, oy verme işleminin sona ermesine üç gün kala 10 bin 237 oldu. 2014 yazında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bin 40 oyun kullanıldığı Danimarka'da, 7 Haziran genel seçiminde ise 9 bin 600 oy kullanılmıştı.

CHP'li sandık görevlisi Bekir Yıldız,yaptığı açıklamada, halkın sandığa bu kez yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun mutluluk verici olduğunu ifade ederek, "Vatandaş duyarlı. Eğer bir şey yapamıyorsanız biz de dersinizi sandıkta veririz diyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Kopenhag Konsolosluğu'nda görevli Abdurrazak Sarıkaya da bu seçimde kullanılan oy oranının yüksek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, pazar günü bu oranın 13 bine çıkmasının sürpriz olmayacağını kaydetti.

Danimarka'da 32 bin Türk seçmen bulunuyor.

Bulgaristan'da 8 bin Türkiye vatandaşı oy kullanacak

Türkiye’de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için Bulgaristan’da oy kullanma işlemi başladı.

Bulgaristan’da yaşayan 8 bin Türkiye vatandaşı seçmen, 3 diplomatik temsilcilikte 3 gün süreyle 5 sandıkta oy kullanacak.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği'ne oy kullanmak üzere ilk gelen başkentte okuyan Türk öğrenciler oldu. Sofya’da kurulan sandıkta ilk pusulayı atan tıp öğrencisi Gül Can, demokratik bir Türkiye için oy kullandığını söyledi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada Bulgristan’da ikameti olan vatandaşları Sofya’nın yanı sıra, Filibe ve Burgaz şehirlerindeki diplomatik temsilciliklerde oy kullanmaya davet etti.

Büyükelçi Gökçe, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği üzere Bulgaristan’da 8 bin kayıtlı seçmenimiz var. Pazar gününe dek sürecek oy kullanma işleminin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, pratik nedenlerden dolayı Bulgaristan’ın Türkiye ile olan 3 gümrük kapısında da oy verebilecekler.”

Haberin Devamı

Bulgaristan’da sandık başlarının hafta sonu daha yoğun olması bekleniyor.

Kanada'da oy verme işlemleri başladı

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Seçimleri için Kanada'da oy verme işlemleri başladı.

Toronto’nun Spadina Avenü bölgesinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu önünde sabah saatlerinden itibaren kuyruk oluşturan Türk seçmenlerin seçime ilgisi büyük oldu.

Konsolosluk görevlileri, yaşlı, çocuklu ve hamileler ile hasta vatandaşlara oy kullanmada öncelik sağladı. AK Parti Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi, Toronto'nun farklı bölgelerine koyduğu servis araçları ile oy kullanmak için sandığa gitmek isteyen vatandaşlara ulaşım hizmeti verdi.

Haberin Devamı

Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oylar, her akşam sandık kurullarınca sayılıp kilitli bir odada muhafaza altına alınacak.

Kanada genelinde yaşayan 11 bin 388 Türk seçmen, 23, 24 ve 25 Ekim'de Ottawa'daki Türkiye Büyükelçiliği ile Toronto'daki Türkiye Başkonsolosluğunda açılan sandıklarda oylarını kullanabilecekler.

BAKMADAN GEÇME!