Avrupa’da ‘Zafer’ ruhu

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da ‘Zafer’ ruhu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2016 09:32

Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü dolayısıyla Türkiye’nin Berlin, Paris ve Stockholm Büyükelçiliklerinde de tören düzenlendi. Kutlamada Zafer Bayramı’nın önemini de anlatıldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu.

Haberin Devamı

Avrupa’da ‘Zafer’ ruhu

BERLİN Büyükelçiliği’ndeki Zafer Bayramı kutlamasına yabancı ülkelerin büyükelçileri, askeri ataşeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törene gönderdiği mesajda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Anadolu’nun Türklerin vatan olduğunun yeniden tescili olarak niteledi. 15 Temmuz darbe girişimine de atıfta bulunan Erdoğan, mesajında Büyük Taarruz ruhunun Türkü, Kürdü, Lazı ve Çerkeziyle 15 Temmuz’da yeniden yaşandığını, darbe girişimini hezimete uğrattığını vurguladı. Berlin Maslahatgüzarı Ufuk Gezer törende yaptığı Almanca konuşmasında Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokratik düzeni savunduğunu belirterek, “Türk halkı darbeye karşı durarak, onurunu, demokratik düzeni ve kazanımları savundu” dedi. 

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ AKİL VEDA ETTİ

Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Emin Ali Ulaş, davetlileri elçilik konutu girişinde birlikte karşıladı. Resepsiyona ev sahipliği yapan Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 Ağustos mesajını okuduktan sonra bir veda konuşması yaptı. Bir süre sonra emekliye ayrılacak olan Akil, görev süresi boyunca beraber çalıştığı ekibine ve Türk vatandaşlarına teşekkür etti. Fransa’daki bir çok ülkenin elçilik çalışanları ve askeri ataşeleri, OECD Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, çok sayıda Fransız ve yabancı davetlilerin yanı sıra resepsiyonda çok sayıda Türk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi de hazır bulundu. Büyükelçilik rezidansının bahçesine bakan tarafına iki büyük bayrak ve Atatürk resmi asıldı.

ATATÜRK’Ü ANDI

30 Ağustos, Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen’in ev sahipliğindeki resepsiyonla kutlandı. Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyonda Büyükelçi Türkmen ile Askeri Ataşe Yarbay Hasan Erkan, davetlileri kapıda karşıladı. Resepsiyona, İsveç’te bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçilik çalışanları, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı. Atatürk’ün son yıllarda Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük lider olduğunu ifade eden Kaya, “Bize bu vatanı kazandıran büyük Atatürk’ü  minnet ve saygı ile anıyorum” dedi. Büyükelçi Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı okudu. 

Haberin Devamı

Avrupa’da ‘Zafer’ ruhu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!