Avrupa'da kurban bedeli belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Avrupada kurban bedeli belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 11:00

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini Avrupa'da 150 euro olarak belirlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Palakoğlu, İsviçre'de Zürih Türkiye Diyanet Vakfı'nda Vekaletle Kurban Programı kapsamında müşavir, ateşe, din görevlileri, cami dernek yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya İtalya, Avusturya ve İsviçre'den çok sayıda kişi katıldı.

Vatandaşların vekalet verdikleri kurbanların dini usullere uygun şekilde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV personelini görevlendireceklerini vurgulayan Palakoğlu, "Kurban programımızda gönüllülerimiz de yer alacak. Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelere yönelik kurban kesimi yapacağız" dedi.

Hedef 200 bin hisse kurban

Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfı 2015 yılı "Vekaletle Kurban Kesim Programı" kapsamında Türkiye'de 182 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını bildirdi. Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği içerisinde yürütülecek program çerçevesinde gelmesi beklenen kurban vekaletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesilerek dağıtımının ihtiyaç sahiplerine yapılacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993'ten beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı" düzenlediklerine işaret eden Palakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 yılında vakfımıza emanet edilen 135 bin 394 hisse kurban yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 174 merkezde, yurt dışında 69 ülkede bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekaleten kesilen kurbanların bir bölümü Türkiye'de, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 69 ülkede görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır."

Bu yıl 150 euro

Palakoğlu, vekalet yoluyla kurban kesimi için bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğini söyledi. Palakoğlu, "Vakfımız bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini Türkiye'de 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledi. Avrupa'daki gurbetçilerimiz de vekalet yoluyla kesmek isterlerse bedeli 150 euro olarak belirledik. Bu, İsviçre'de 160 Frank, Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya'da ise 150 euro" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Palakoğlu, vatandaşların TDV'nin internet sitesinin yanı sıra il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılabileceğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!