Avrupa'da ilk faizsiz bankacılık

Güncelleme Tarihi:

Avrupada ilk faizsiz bankacılık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 11:07

Kuveyt Türk Frankfurt’ta açtığı şubesiyle Almanya’da da faizsiz bankacılığı başlattı. Banka, yakın zamanda bütün Avrupa’da faizsiz bankacılık yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kuveyt Türk Almanya’nın tanıtımı Frankfurt Intercontinental Otel’de yapıldı. Tanıtıma Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Kuveyt Türk ana hissedarı Kuwait Finance House (KFH) CEO’su Hamad Abdulmohsen Al Marzoug, KFH Group CEO’su Mazin Saad Al Nahedh, Kuveyt Türk Türkiye Genel Müdürü Ufuk Uyan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli ile Mustafa Baklan, Nevzat Burak Serek, Mustafa Duran ve Ayten Türkmen’in de aralarında bulunduğu iş dünyasından isimler katıldı.

Avrupada ilk faizsiz bankacılık


KATKIDA BULUNACAĞIZ

Kuveyt Türk Genel Müdürü Uyan, Almanya’da müşterilerinin istekleri doğrultusunda geniş bir ürün yelpazesi sunacaklarını söyledi.
Avrupada ilk faizsiz bankacılık

Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tivnikli, üç senelik çalışmadan sonra Almanya’da ilk faizsiz bankanın kuruluşunu yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Kuruluş öncesinde ciddi çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Tivnikli, “Almanya Merkez Bankası bizim sistemimizi, yapımızı çok ciddi şekilde inceledi ve çok derinlemesine çalışmalar yaptı. Bizi ilk faizsiz banka kurulması noktasında yetkili kıldı. Bu da bizim için gurur verici” diye konuştu.

Türkiye’deki başarı hikayesini Avrupa’ya taşıyacaklarını belirten Tivnikli, “Almanya’nın ekonomisine, Türk ve Müslüman işadamlarını gelişmesine katkıda bulunacağız. Faizsiz bankacılığı işadamlarımıza tanıtacağız” dedi.

Avrupada ilk faizsiz bankacılık


Kuveyt Türk Almanya Genel Müdürü Kemal Uzan da Avrupa’da İslami bankacılık konusunda yol açıcı olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Avrupada ilk faizsiz bankacılık


TÜRKİYE ANAHTAR ÜLKE

KFH Grup CEO’su Saad Al Nahedh, Frankfurt şubesinin açılışının İslami bankacılığın Avrupa’ya taşıması bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

KHF’nin Arap yarımadasında da İslami bankacılık konusunda öncülük yaptığını kaydeden Saad Al Nahedh, “Türkiye katılım bankacılığı konusunda anahtar ülke. Türkiye’de kazandığımız tecrübe, yeni yatırım imkanları konusunda güçlü bir motorumuz olacak” dedi.

Avrupada ilk faizsiz bankacılık


KFH CEO’su Al Marzouq da finans sektöründeki kriz nedeniyle yeni arayışlar olduğuna dikkati çekerek gelecek yıllarda katılım bankacılığın artan ivmeyle gelişeceği öngörüsünde bulundu.

Avrupada ilk faizsiz bankacılık


TÜRKİYE'YE ÖZAL DAVET ETMİŞTİ

TÜRKİYE’de eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ısrarları üzerine faaliyete geçen Kuveyt Türk, 332 şubesi ve 5 binin üzerinde çalışanıyla İslami bankacılığın önemli simgesi haline geldi. Kuveyt Türk’ün 3.2 milyar lira öz kaynağı, 2.5 milyar lira da ödenmiş sermayesi olduğu ifade edildi. Kuveyt Türk’ün Frankfurt’ta başlattığı yeni girişim ise İslami bankaların Euro bölgesinde faaliyetleri için atılan tarihi bir adım olarak değerlendirildi.

HEDEF ORTA AVRUPA

Kuveyt Türk, kısa vadede Köln, Düsseldorf, Essen ve Münih’te yeni şubeler açmayı planlıyor. Kuveyt Türk AG, Almanya’nın önemli şehirlerinde şube ağını genişlettikten sonra Orta Avrupa’ya açılmayı hedefliyor. 2015 yılı sonunda 10 binin üzerinde hesabı yönetmeyi öngören banka, bu hesaplarla toplam 121 milyon Euro mevduata sahip olmayı ve yıl sonunda 154 milyon Euro aktif büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!