Avrupa Konseyi sonuçtan memnun

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyi sonuçtan memnun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:51

Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, Euro Bölgesi liderler zirvesi çıkışında Yunanistan kurtarma paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Bugün bir tek hedefimiz vardı. Bir anlaşmaya varmak. 17 saat süren pazarlık sonucunda uzlaştık" dedi.

Tusk, Brüksel'de Yunanistan'la ilgili düzenlenen Euro Bölgesi liderler zirvesi çıkışında açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'a desteğin devam edeceğini söyleyen Tusk, tek hedeflerinin bir anlaşmaya varmak olduğunu ve 17 saat süren pazarlıklar sonucunda uzlaşıldığını söyledi.

Tusk, anlaşmanın Yunanistan parlamentosu tarafından onaylanması gerektiğine dikkati çekerek, "Avrupalı ortaklar destek sağlayacak. Bu ilerlemeyi ve Yunanistan'ın yapıcı tavırını mutlulukla karşılıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de "meşakkatli" bir anlaşmanın sonuçlandığını belirterek, "Biz sonuçtan memnunuz" dedi.

Haberin Devamı

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ise zirvede en önemli konunun "güven" olduğuna dikkati çekerek, "Reformlar, borçlar, finansman gibi bütün konuları tartıştık. Bir anlaşmaya varıldı" diye konuştu.

Yunan parlamentosunun birçok yasayı geçirmesi gerektiğine işaret eden Dijsselbloem, "Salı ve Çarşamba günü Yunanistan tüm anlaşmayı parlamentoda onaylamalı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!