‘Avrupa için tehdit değil, fırsatız’

Güncelleme Tarihi:

‘Avrupa için tehdit değil, fırsatız’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 05:14

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkan Bülent Bilgi, “Avrupa Müslümanları bir tehdit olarak görmemeli. Avrupa için zenginlik hatta fırsatız” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Köln kentinde UID'in düzenlediği iftar programında konuşan Genel Başkan Bülent Bilgi, "Ramazan ayının getirdiği manevi iklim sayesinde birbirimizle olan muhabbetimizi tazelerken, özellikle Avrupa'da Müslüman olarak Avrupa'nın asli bir unsuru olduğumuzu ifade ediyorum" dedi. Bazı çevrelerin evrensel bir din olan İslam'ı, sadece Ortadoğu'ya has bir kıta dini gibi yansıtma gayreti içinde olduğuna dikkati çeken Bilgi, bu gayretin eşyanın tabiatına aykırılık teşkil ettiğini söyledi.     

TERÖRÜN İSLAM İLE İLGİSİ YOK
Yurtdışındaki Türk toplumu ile her bir Müslümanın yakın geçmişte gerçekleşen çeşitli terör saldırıları karşısındaki duruşunu önemsediklerini ve her türlü terörü 'amasız', 'lakinsiz' lanetlediklerini belirten Bilgi, şunları kaydetti: "İslam ile hiçbir ilişkisi olmayan bu terör örgütü ve uzantılarının Avrupalı Müslümanların hayatlarını daha da zor kıldığı bir süreci yaşıyoruz. Bu bağlamda özellikle siz UID teşkilatı mensubu kardeşlerimizin, kanaat önderlerimizin, İslam dinimizin ve Anadolu kültürümüzün beslediği hoşgörü iklimini Avrupa'ya yansıtmamız büyük önem taşıyor. Ramazan ayı ve iftar sofraları bu güzelliği anlatabilmek adına güzel bir vesile.”

Haberin Devamı

BEŞ BUÇUK MİLYONLUK TÜRK NÜFUSU
50 yıl önce Avrupa'nın değişik ülkelerine işçi olarak gelen Türklerin bugün beş buçuk milyonluk nüfusuyla kıta ile kader birlikteliği oluşturduğunun altını çizen Bilgi, "Ancak bilimde, edebiyatta, kültür ve sanatta ve hatta siyasette çok daha etkin olmamız elzem. Buna bağlı olarak Avrupa'nın asli unsuru sıfatıyla hep beraber, Almanya'nın, Fransa'nın, Belçika'nın ve diğer ülkelerin refahının ve toplumsal barışın devam etmesine katkımız artan oranda sürmeli" dedi.     

VİRÜS YAYMAYA ÇALIŞIYORLAR
Kadim bir medeniyetin mirasçıları olarak Anadolu topraklarında Müslüman, Hıristiyan ve Musevi vatandaşların yüzlerce yıldır sürdürdüğü beraber yaşam kültürünü hatırlatan Bilgi, "Bu kültürü Avrupa’ya yansıtmamız, Avrupa'da bu virüsü yaymaya çalışan çevrelere verilebilecek en güzel cevaptır. Avrupa ve Batı bizleri bir tehdit olarak değil, bir zenginlik ve bir fırsat olarak görmeli" ifadelerini kullandı.     

BAKMADAN GEÇME!