Trafikte selfie tehlikesi

Güncelleme Tarihi:

Trafikte selfie tehlikesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 12:50

AVRUPA ülkelerinde yapılan yeni bir araştırma cep telefonunun trafikte tehlikeli bir alışkanlığa dönüştüğünü ortaya koydu.

Haberin Devamı

Ünlü bir otomobil markasının yaptığı ankete göre Avrupalı gençler arasında araç kullanırken cep telefonundan fotoğraf çekenlerin oranı yüzde 50. Ve her 4 gençten 1’i araç sürerken özçekim yapıyor.

Yaşları 18 ila 24 arasında değişen 7 bin gencin katıldığı anket sonucunda, kadınlara nazaran erkekler direksiyon başında özçekim yapmaya daha meyilli.

Direksiyon başında en çok özçekim yapan ülkeler ve nüfusa oranları şöyle:

İLK SIRA ALMANLARIN

“İngilizler (yüzde 33), Almanlar (yüzde 28), Fransızlar (yüzde 28), Romanyalılar (yüzde 27), İtalyanlar (yüzde 26), İspanyollar (yüzde 18) ve Belçikalılar (yüzde 17).”

Şoför koltuğunda otururken cep telefonundan sosyal paylaşım sitelerine giriş yapanlar arasında ise Almanlar (yüzde 35) ile ilk sırada. Almanları yüzde 32 ile İngilizler izledi.

Haberin Devamı

Uzmanlar, direksiyon başında özçekimin 14 saniye, sosyal paylaşım sitelerine girmenin ise 20 saniye dikkat kaybına yol açtığını, bu dikkat kaybın da ortalama 100 kilometre hızla giden bir araç için 5 futbol sahasındaki yolun katedilmesine denk olduğu vurgulandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!