Avrupa Cumhuriyeti kutladı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Cumhuriyeti kutladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 11:16

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. kuruluş yıldönümü, Avrupa’nın bir çok ülkesinde kutlandı. 18 işçinin yer altında mahsur kaldığı Karaman’daki maden faciası nedeniyle kutlamalar hüzünlü geçerken, törenlerde yer alması planlanan konser ve eğlenceler programdan çıkarıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Berlin kentindeki Cumhuriyet kutlaması, Berlin Büyükelçiliği’nde düzenledi. Bülyükelçi Hüseyin Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu'nun evsahipliği yaptığı kutlamalara, binin üzerinde davetli katıldı. Çok sayıda farklı ülke diplomatı ile sivil toplum temsilcisinin yer aldığı kutlamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı, Türkçe ve Almanca okundu. Cumhurbaşkanı mesajında, “Görev yaptığınız bu dost ülkede bulunan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Türkiye her meselede adaletin, hakkaniyetin ve barışın yanında yer almayı, mazlum ve mağdurlar için cesaretle hakkı savunmayı sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Avrupa Cumhuriyeti kutladı


ALMAN DOSTLARIMIZ YANIMIZDA

Büyükelçi Karslıoğlu ise yaptığı kısa konuşmada Karaman'daki maden faciasına değinerek “Cumhuriyetin 91. yıldönümünü Alman dostlarımızla kutlamak bizi mutlu etti. Çok sayıda büyükelçinin de burada olması bizi daha da mutlu etti. Ancak Karaman'daki maden faciası bizi derinden sarstı. İnşallah ileriye dönük tedbirlerimizi alıp bundan sonra bunları bir daha yaşamayız” dedi. Karslıoğlu, Cumhuriyetin daha nice yıllar güzellik, zenginlik ve mutluluk içinde kutlanması dileğinde de bulundu.

Avrupa Cumhuriyeti kutladı


TÜRK SİNEMASI SERGİSİ

Kutlamada Türk Sineması’nın 100. yılı nedeniyle bir de sergi açıldı. Berlin Türk Film Festivali çerçevesinde açılan serginin küratörlüğünü ise Murat Tosun yaptı. Sergide Türk sinemasının tüm dönemleri obje, bilgi ve afişlerle anlatıldı. Sergide en çok ilgiyi ise Nuri Alço’nun gazoz uzattığı tablo ile ünlü Yeşilçam aktörlerinin maketleri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!