Avrupa 2 yıl önce uyarmış

Güncelleme Tarihi:

Avrupa 2 yıl önce uyarmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 20:31

OTOMOTİV devi Volkswagen’in dizel motorların emisyon oranlarını manipüle ettiği skandalın ortaya çıkmasının ardından tartışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu Ortak Araştırma Merkezi, (JRC) 2 yıl önce emisyon ölçüm cihazlarından çıkan sonuçların doğru olmayabileceğine yönelik uyarıda bulunduğunu açıkladı. Bir rapor hazırlanarak tespit edilen açıklamada, laboratuvar ortamında gerçekleştirilen emisyon testinin sorunlu olduğu ve test sırasında elde edilen verilen kolaylıkla değiştirilebileceği bilgisi veriliyor.
İlk olarak ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından yapılan açıklamada, Volkswagen’in ABD’de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manüpüle edilmesiyle, çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Yasağın, Euro5 emisyonu kategorisinde ve 2009 ila 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen model dizel motorlu araçları kapsadığı ifade ediliyor.

Haberin Devamı


İSVİÇRE’DE DURDURULDU


Emisyon skandalında ilk satış durdurma kararı İsviçre’den geldi ve Volkswagen’in dizel motorlu modellerinin satışı durduruldu. Modellerin bazı sera gazı salınımı testlerinden geçememiş olabileceği nedeniyle böyle bir karar alındığı açıklanırken, paylaşılan bilgilere göre henüz satılmamış ya da kayıt altına alınmamış 180 bin modelin etkileyebileceği ifade ediliyor. Yasağın, Euro5 emisyonu kategorisinde ve 2009 ila 2014 yılları arasında üretilen Audi, Seat, Skoda ve Volkswagen model dizel motorlu araçları kapsadığı belirtildi. Daha önce satılan araçların ise yasak kapsamında yer almadığı bildirildi.


YENİ CEO MÜLLER


Volkswagen, yeni CEO’sunu da belirledi. Hafta içinde istifa eden şirket CEO’su Dr. Martin Winterkorn yerine atanan yönetici Porsche’de başkanlık görevini sürdüren Matthias Müller oldu. Müller, göreve getirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Acil olarak yapılması gereken Volkswagen grubunun müşteriler nezdindeki güvenini geri kazanmaktır” dedi. Müller ayrıca böyle skandalların önüne geçmek için sektördeki en sıkı uyumluluk ve yönetim standartlarını uygulayacaklarını da sözlerine ekledi. 62 yaşındaki Müller, bir süredir konuşulan grubun Formula 1 Dünya Şampiyonası’a motor sağlama konusunda yayılan iddialara olumsuz cevaplar vermişti. Koltuğu boşalan Porsche yönetim kurulu başkanlığına ise yerine birisi gelene kadar Müller devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!