Attığı golle tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Attığı golle tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 13:35

Augsburg kalecisi Hitz 90+4. dakika oynandığı sırada attığı golle takımına Leverkusen karşısında bir puan kazandırdı. Hitz 52 yıllık Bundesliga tarihinde gol atan üçüncü kaleci oldu. Gol sevincini eşiyle şarap içerek kutladı.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'nın 22. haftası tarihi bir gole sahne oldu. Augsburg sahasında Leverkusen'i konuk etti. Maçın 90+4. dakikası oynandığında Leverkusen 2-1 öndeydi. Maçın son anlarında Augsburg korner atışı kazandı.

Teknik direktör Markus Weinzierl kendisiyle göz göze gelen kalecisi Marwin Hitz'e öne gitmesini işaret etti. Hitz, Leverkusen cezaalanına geldi. Önce arkada kendisini unutturdu, ardından altı pasa doğru hamle yaptı. Bir anda önünde gördüğü topa vurdu ve golünü attı. Bu gol Augsburg'a 2-2 beraberlik ve bir puan getirirken, Bundesliga tarihine de kalecilerin attığı üçüncü gol olarak geçti.

SON ANDA KALEYE GEÇTİ

Bundesliga'nın 52 yıllık geçmişinde Hitz'den önce 1997 yılında Schalke kalesini koruyan Lehmann Dortmund'a, 2002 yılında da Werder Bremen kalecisi Rost Rostock'a gol atmıştı. Attığı golle tarihe geçen Hitz'in Leverkusen karşısında kaleyi koruması için son anda karar verildiği öğrenildi.

Augsburg teknik heyetinin 27 yaşındaki file bekçisinin oynatıp oynatmamak için çok tartıştığı ancak son anda Teknik Direktör Weinzierl'in top tekniği öteki kaleciden daha iyi olduğu için Hitz'e karar kıldığı açıklandı. Hitz sakatlık nedeniyle üç aydır oynamıyordu.

Haberin Devamı

GOLÜ EŞİYLE ŞARAP İÇEREK KUTLADI

Attığı gol sonrası arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Hitz, golün sevincini uzun süre yaşadı.

Golle ilgili ise kaleci Hitz “Takım korner kazandığında ileri gidip gitmemek için hocaya baktım, bana gitmemi işaret etti. Korner kullanıldı. Ben arka direkteydim. Daha sonra ön direğe hamle yaptım. Top gelince de vurdum. Golün sevincini eşimle birlikte bir şişe şarap açarak kutlayacağız” dedi. Hitz'in attığı golden sonra tebrik eden futbolculardan biri de takım arkadaşı Halil Altıntop oldu. Son saniyede bir şutu direkten dönen Halil “İnanılmaz bir şey. Takımda birlikte oynadığım kaleci arkadaşımın gol atması sevindirici. Hepimiz onun adına çok sevindik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!