Aşırı sağcıları kınadı, Chemnitz halkını uyardı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcıları kınadı, Chemnitz halkını uyardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 10:54

Chemnitz kentinde aşırı sağcıların yabancı avına çıkarak, terör estirmesi, Almanya’da siyasi alarma yol açtı. Yetkililer arka arkaya açıklamalar yaparak olayları kınadı. Başbakan Merkel’den sonra Cumhurbaşkanı Steinmeier de sert bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

CHEMNITZ Belediye Başkanı Barbara Ludwig ve Saksonya Eyalet Başbakanı Kretschmer ile görüştükten sonra bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Steinmeier şöyle dedi:

“Chemnitzli bir vatandaş öldürüldü. Ben kentte bir çok insanın bundan duyduğu endişe ve üzüntüyü birlikte paylaşıyorum. Ben tüm duygularımla kurbanın ailesi ve arkadaşlarının yanındayım. Ama bu şiddet olayının yarattığı tepki, yabancı düşmanlığı ve şiddeti kent sokaklarına yaymak amacıyla kötüye kullanılmıştır.”

‘KİMDEN VE NEREDEN GELİRSE GELSİN’
“Saldırıları en sert biçimde kınıyorum. Şiddet, nereden ve kimden gelirse gelsin, fiziki ve halkı kışkırtmak olsun, cezalandırılmak zorunda. Bu ülkede hukuk ve güvenlikten sadece ve sadece devlet sorumludur. Almanya’da herkes polis ve yargının kararlı hareket ettiğine, hukuk boşluğu bırakmadığına güvenmek zorunda. Güvenlik ve toplumsal barışı isteyenler, intikam peşindekilerin arkasına takılmamalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!