Aşırı sağcı vekiller fena çuvalladı

Güncelleme Tarihi:

Aşırı sağcı vekiller fena çuvalladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 09:26

Münster’deki saldırıyı daha kimin yaptığı ve nedeni bilinmezken, aşırı sağcı parti AfD’nin Federal Milletvekilleri Norbert Kleinwaechter ile Beatrix von Storch, saldırıdan mültecileri ve Müslümanları sorumlu tuttu. Tepkiler üzerine Kleinwaechter sosyal medyadan yaptığı paylaşımı kaldırırken von Storch ise paylaşımını kaldırmadığı gibi kendisini eleştirenleri suçladı.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ Kleinwaechter, saldırının ardından cumartesi akşamı saat 18.51’de Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
“Münster kurbanları için başsağlığı diliyorum. Ama hükümet daha ne zaman anlayacak, bu gözü dönmüş, bu korkunç saatli bomba İslamcıların sonra da şimdi de Almanya’ya ait olmadıklarını?”
Aynı anda saldırganın Alman olduğu haberleri gelmeye başladı. AfD Milletvekili, herhangi bir yorum yapmadan Twitter hesabındaki mesajı kaldırdı.

Aşırı sağcı vekiller fena çuvalladı

Saldırıdan sonra kurtarma ekipleri daha yaralılara ilk müdahaleyi yaparken aşırı sağcı AfD’li Beatrix von Storch ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saldırıdan mültecileri sorumlu tuttu. Von Storch saldırıdan bir saat sonra Şansölye Merkel’in mültecilere 2015’te kapıyı açmasına gönderme yaparak “Başaracağız” mesajını paylaştı ve dolaylı yoldan saldırıyı mültecilerin yaptığı mesajını verdi. Sosyal medyada milletvekili von Storch’a tepki yağdı. SPD Başkan Yardımcısı Ralf Stegner, mesajı ‘iğrenç’ ve ‘mide bulandırıcı’ olarak niteledi. Stegner, milletvekili Von Storch’u trajediyi siyasi emellerine malzeme yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı vekiller fena çuvalladı
Beatrix von Storch

ÖZÜR DİLEMEDİ, SUÇLADI
Kuzey Ren Vestfalya’nın CDU’lu Başbakanı Armin Laschet, saldırıyı daha kimin yaptığını bilmeden sosyal medyada hemen göçmenlerin hedef gösterilerek düşmanlığın körüklenmesini eleştirdi ve “Kurbanlar ve yakınları için saldırganın dininin bir önemi yok. Onlar sevdiklerini kaybetti” dedi.
AfD milletvekili von Storch ise gelen yoğun tepkilere rağmen mesajı silmediği gibi gayet pişkin, kendisini eleştirenleri aşırı İslamcı tehlikeyi küçük görmekle suçladı.

BAKMADAN GEÇME!