Almanya'ya vize için başvurmuştu! Cezaevine gitti

Güncelleme Tarihi:

Almanyaya vize için başvurmuştu Cezaevine gitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 10:43

2 yıl önce cesedi bulunan Yasin Kozan cinayetiyle ilgili yakalanan Gökhan Yardım, sorgusunda suçunu itiraf etti. Mahkemede 18 yıl hapis cezası alan Yardım, olaydan önce Almanya’daki eşinin yanına gitmek için vize başvurusu yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

3 Eylül 2016’da Konya’nın merkez Selçuklu İlçesi Selaaddin Eyyubi Mahallesi Yükselen mevkisindeki dağlık arazide cesedi bulunan Yasin Kozan cinayetiyle ilgili Konya’da gözaltına alınan Gökhan Yardım’ın ifadeleri ortaya çıktı. Yasin Kozan’ın naylon fatura işi yaptığını söyleyen Gökhan Yardım, cinayeti nasıl işlediğini ise böyle anlattı: “Bankalardan kredi çekemeyen iş yeri sahipleri, Yasin'i bulup sahte fatura istiyordu. O da faturayı hazırlayıp krediyi çektiriyordu. 25 Ağustos’ta İzmir'e birlikte gittik. Burada bir iş adamına kredi çekecektik. Yasin naylon fatura hazırladı ve işadamının bankadan 300 bin lira çekmesini sağladı. Parayı da adamı kandırıp elinden aldı. Sonra biz Antalya’da bir otele giderek bir süre tatil yaptık. Yasin internette gördüğü otomobili 47 bin liraya satın aldı. Konya’ya döndükten sonra her gün bir barda 6-7 bin lira harcıyorduk. Bana düşen 140 bin lirayı Almanya’daki eşime gönderdim.”

Haberin Devamı

‘TABANCAYI KURUSIKI SANIYORDUM’
“31 Ağustos’ta dağlık araziye alkol almaya gittik. Burada ben Yasin’e Almanya’ya eşimin yanına gideceğimi söyledim. O da alkolün etkisiyle bir eline tabancasını bir eline de poşetteki paraları alarak ‘Gidemezsin. Bırakmam seni’ diyerek beni uçuruma ittirdi. Bir süre yuvarlandım. Yanına gittim. Elindeki tabancayı alıp başına vurdum. Tabanca ateş aldı ve kan kaybetmeye başladı. Ben tabancayı kurusıkı sanıyordum. Yasin’i uçuruma yuvarladıktan sonra oradan ayrıldım. Antalya’da aldığımız otomobili satıp 45 bin liraya başka bir otomobil aldım. Almanya’ya eşimin yanına gidecektim, vize bekliyordum.”

‘SENİ ÖLDÜRECEĞİM DEDİ’
“Benim için yağma suçu işlediğim söylendi. Ben böyle bir şey yapmadım. Bu onur kırıcı bir durum. Benim maddi durumum oldukça iyi. Yıl boyunca elime yüklü miktarlarda para geçiyor. Böyle bir şeye asla yeltenmem. Benim sicilim tertemiz. Ben bugüne kadar elime silah bile almadım. Yasin bana silah çekip ‘Seni öldüreceğim’ dedi. Size böyle söyleyen birine ister istemez karşılık verirsiniz. Boğuşma esnasında silah elime geçti. Silah bir anda ateş aldı. İlk kez orada silahın ateş aldıktan sonra bir insana nasıl zarar verebileceğini gördüm. Benim bunun gibi adamlarla işim olmaz. Zaten kendisiyle de olaydan 1.5 ay kadar önce tanıştım. Pişmanım.”
Gökhan Yardım, çıkarıldığı mahkemede ‘kasten adam öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezası aldı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!