Anoynmous, Lizard Squad'ın peşine düştü!

Güncelleme Tarihi:

Anoynmous, Lizard Squadın peşine düştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 13:02

İki büyük hacker grubu arasında yaşanan büyük tartışma, yeni bir hacker savaşına yol açabilir!

Haberin Devamı

Sony ve Microsoft'un oyun hizmetlerine yapılan saldırıların arkasındaki hacker grubu Lizard Squad, geçtiğimiz günlerde Tor ağına da saldırmıştı. Bunun üzerine Anonymous, Lizard üyelerinden birinin kişisel detaylarını internete sızdırdı. Ancak Lizard Squad, bu sızıntının gerçek olmadığını söylüyor.

Lizard Squad adındaki hacker grubu, PSN ve Xbox Live'a yaptığı saldırıları Kim Dotcom'un tehdidiyle sona erdirmesinin ardından "Tüm soğanlarınız bize ait" (Tpr logosundaki soğandan bahsediliyor) diyerek Tor ağını hedef almış, daha sonraki bir tweet'inde ise Tor'un sadece "hacker'lar, kötü amaçlı insanlar ve pedofililer" tarafından kullanıldığı ileri sürmüştü.

Tor ise saldırılarla ilgili yayınladığı bir açıklamada gizlilik veya performansı olumsuz etkileyecek bir durumun olmadığını söylemişti. Tor'a göre hacker'lar, birçok bilgisayarla ağa kaydolarak onun büyük bir parçasını oluşturmaya çalıştılar. Ancak Tor'a göre saldırganlar yeni binlerce relay çalıştırmalarına rağmen Tor'un ağ kapasitesinin yüzde 1'ine bile ulaşamadılar. Tor, "bu relay'leri tehdit haline gelmeden önce ağdan kaldırmak üzere çalıştığını" söylüyor.

Hacker grubu Anonymous ise bir tweet'inde Lizard Squad'dan geri çekilmesini, Tor ağının "yolsuz hükümetler nedeniyle insanlar tarafından kullanıldığını" söyledi. Grup daha sonra "bu kertenkeleleri evcilleştirmenin zamanı geldi" diyerek Lizard Squad'ın üyelerinin izini sürdüğünü doğruladı.

Haberin Devamı

Bunun ardından Anonymous, bir Lizard Squad üyesinin tam isminin, adresinin, telefon numarasının, parolalarının ve diğer detaylarının yer aldığı bir bağlantıyı paylaştı. Grup, kendi üyesiyle bir Lizard üyesi arasında geçtiğini iddia ettiği bir sohbetten ekran görüntüsü de yayınladı (aşağıda). Sohbette Anonymous üyesinin saldırıların durdurulmasını istediği, Lizard üyesinin ise ailesinin bu işten uzak tutulması için "yalvardığı" görünüyor.Chiponline'ın haberine göre, bununla birlikte Lizard Squad'ın bir üyesi olduğunu iddia eden bir kişi, Twitter'da Anonymous'un paylaştığı sohbetin sahte olduğunu ileri sürüyor ve bu konuşmanın Anonymous tarafından üretildiğini iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!