Annem "Tek şartla" dedi!

Güncelleme Tarihi:

Annem Tek şartla dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 11:50

Erkan Teper profesyonel boksör olmak istediğini ve bunun için annesinin iznini istedi. Annesi bir şartla izin vereceğini söyledi. Annesinin şartını yerine getiren Erkan, önce Avrupa Şampiyonu oldu. Şimdi de uluslararası altın kemeri alıp dünya şampiyonluğu için ringe çıkma hazırlıkları yapıyor. Teper annesinin şartlı izniyle profesyonel boksör olduğunu şu sözlerler anlattı: “Annem 'ilk 10 maçını kazanırsan sana boksör olman için izin veriyorum' dedi. Ben de sözümde durdum. Annemden de bana izin çıktı.” Ağır siklete dövüşen Teper, uluslararası altın kemer için hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı

Almanya'da ağır siklete dünya şampiyonluğuna ulaşacak boksörlerin başında Erkan Teper gösteriliyor. Amatör kariyerinde Almanya şampiyon

Annem Tek şartla dedi
lukları bulunan Teper, profesyonel kariyerinde ise şimdiye kadar hiç yenilmedi. 13 kez ringe çıktı. 10'u nakavt olmak üzere tamamını kazandı. Olimpiyat üçüncüsü ve defalarca Avrupa şampiyonluğu kazanan eski şampiyon boksör Oktay Urkal'ın antrenörlüğünü yaptığı Erkan Teper, 14 Mart'ta kariyerinde yapacağı en önemli karşılaşmaya hazırlanıyor. Fransız rakibiyle dövüşecek olan Erkan, galip geldiği taktirde IFB Uluslararası altın kemerin sahibi olacak. Ardından Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkma hakkı elde edecek. Erkan'ın profesyonel boks kariyeri ise annesinin ileri sürdüğü şarttan sonra başladı.

Annem Tek şartla dedi


ANNEM TEK ŞARTLA OLUR DEDİ

Alman ordusunda dövüştüğü sırada profesyonel boksör olarak kariyerini sürdürme teklifi aldığını söyleyen Erkan, teklifin kendisine cazip geldiğini ve heyecanlandırdığını anlattı. Konuyu annesine açıp onun rızasını almak istediğini belirten Erkan “Annemin iznini almak istedim. Önce karşı çıktı. Ardından da bir şartla izin vereceğini söyledi. Bana 'İlk 10 maçını kazanırsan sana izin veririm. Bunun sözünü bana veriyor musun' dedi. Ben de ona verdiğim sözümde durdum. İlk 10 maçımı kazandım. Annemden de bana izin çıktı.” Ardından üç maç daha kazanan 115 kilo ağırlığındaki boksör, şimdi uluslararası altın kemer için çıkacağı 14. maç hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Annem Tek şartla dedi


ANTRENÖRE KIZDI HAYATI DEĞİŞTİ

Erkan Teper Ahlen doğumlu. 32 yaşında. 10 yılı aşkın futbol oynadı. 19 yaşına geldiğinde antrenörünün yedek bırakmasına kızıp futbolu bıraktı ve boksa yöneldi. Erkan'a bunu sorduğumda “Maç öncesiydi. Hoca beni oynatmak istemedi. Benim yerime başkasını oynattı. Kararını verirken de bana 'aslında senin oynaman lazım. Ama seni yedek bekleteceğim' dedi. Buna çok sinirlendim ve o an futbolu bıraktım. Ardından da boksa başladım. İyi ki de başlamışım. Futbolda amatör olarak kalacaktım” dedi. Boks için oldukça geç bir yaş olmasına rağmen Erkan, güçlü fiziği ve dayanıklılığıyla ringde başarılı dövüşler çıkardı. Amatör boksta bir çok kez Almanya şampiyonu oldu. Ardından Alman ordusu için dövüşmeye başladı. “Orduda epey dövüştüm. Daha sonra ise amatör maçlar beni tatmin etmez oldu. Ve profesyonel oldum” dedi.

Annem Tek şartla dedi


AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU GELDİ

Profesyonel boks kariyerinde hızlı ilerledi. Sık sık maçlar yapmaya başladı. Peş peşe 13 kez ringe çıktı. 13 dövüşün tamamını kazandı. 13 dövüşlük kariyerinde 10 tane de nakavtı var. Avrupa Şampiyonası altın kemer için Fransız boksörle dövüştü. 115 kilo ağırlığındaki Erkan Teper, rakibini 6. rauntta nakavtla yenerek altın kemerin sahibi oldu. “Şimdi sırada ikinci kemer var. IBF Uluslararası Altın kemer için ringe çıkacağım. 14 Mart'ta Stuttgart Maritim Otel'de dövüşeceğim. 13. maçımı ayın 13'te yapıp kazandım. Şimdi 14. maçımı da ayın 14'dünde yapacağım. Bu bana uğur getirecektir” dedi.

Annem Tek şartla dedi


OKTAY URKAL ÇOK GÜVENİYOR

Erkan Teper'i altın kemer için antrenör Oktay Urkal hazırlıyor. Uzun yıllar amatör ve profesyonel boks yapan Urkal, kariyerinde Avrupa Şampiyonu ve Olimpiyat üçüncülüğü bulunuyor. Urkal'ın Erkan Teper'e güveni tam. Çalışma ritminden ve disiplininden çok memnun. Yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Urkal “Erkan çok çalışkan ve güçlü bir boksör. Maça daha dört haftamız var. Berlin'de bir süre hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Ardından Stuttgart'ta geçceğiz. Erkan, gelecek yıllarda Almanya'da adından çok söz ettirecek bir boksör. Benim ona güvenim tam” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!