Anında doktor raporu ve isimsiz uçak koltuklarıyla Almanya’da jet sınır dışı dönemi

Güncelleme Tarihi:

Anında doktor raporu ve isimsiz uçak koltuklarıyla Almanya’da jet sınır dışı dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 14:44

Almanya İçişleri Bakanlığı, iltica başvuruları kabul edilmeyenlerin daha kolay ve çok çabuk sınır dışı edilebilmeleri için ek önlemler hazırlıyor. Ayrıntıları tam olarak açıklanmasa da anında doktor raporu, yurtlardan habersiz ayrılmama, isimsiz uçak koltukları gibi önlemler hayata geçiyor.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanlığı, iltica başvuruları reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmelerini hızlandırıyor. Yeni düzenleme gece yurtlardan habersiz ayrılma yasağından, uçakta isimsiz yerler ayrılması gibi önlemleri kapsıyor. Kararlaştırılan önlemler arasında toplu barınma yerlerinde kalan mülteci adaylarının gece yarısı ile sabah 6 arasında yurttan ayrılırken ilgililere haber verme mecburiyeti de bulunuyor. Bu karara uymayanlar hakkında hapis cezası verilebilecek. Bu önlemin iltica başvurusu ret edilenlerin izlerini kaybettirmelerini önlemek amacıyla alındığı belirtiliyor.

Anında doktor raporu ve isimsiz uçak koltuklarıyla Almanya’da jet sınır dışı dönemi

UÇAKLARDA İSİMSİZ KOLTUKLAR
İçişleri Bakanlığı ayrıca mülteci adaylarının sınır dışı tebligatının ne zaman ellerine geçtiğini saptayabilmek için mektupların çip kartı ile alınabilmesini de öngörüyor. Sınır dışı edilecek mülteci adaylarının sağlık durumlarının seyahate elverişli olup olmadığını hemen teşhis edebilmek için toplu barınma yerlerinde hekimlerin görevlendirilmesi de planlanıyor.
Bakanlık aynı zamanda havayolu şirketleriyle de mülteci kontenjanını genişletmeleri ve koltuk rezervasyonlarının isimsiz yapılması için anlaşmaya çalışacak. Bu düzenlemenin koltuğun, sınır dışı edilmeden önce ortadan kaybolanın yerine başka bir mülteci adayına verilebilmesi için düşünüldüğüne de bakanlıklar arası yazışmada yer verildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

DÜZENLEMEYE PARALEL YASA DA HAZIRLANIYOR
Federal İçişleri Bakanlığı yeni düzenlemenin, mülteci adaylarının işlemlerden sorumlu olan AB ülkesine iade edilebilmesini öngören Dublin anlaşmasına uygun olduğunu duyurdu.
Bakanlık ayrıca yeni düzenlemeye paralel sınır dışı etmeyi kolaylaştırıcı bir de yasa hazırlıyor. Yakında açıklanması beklenen yasa taslağında Dublin kurallarından ayrı olarak, iltica başvurusu onaylanmayanların sınır dışı edilmesini hızlandırıcı önlemler yer alacak.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!