Almanya'nın umudu Neuer

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın umudu Neuer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 10:38

FIFA Altın Top ödülünü kazanmaya aday 3 isim açıklandı: Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo, Barcelona'nın süperstarı Lionel Messi ve Bayern Münih'in sıradışı file bekçisi Manuel Neuer.

Haberin Devamı

FİFA'nın 1991 yılından beri verdiği 'Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülü 12 Ocak'ta sahibini bulacak. Aday gösteren futbolcular arasında son üç finalist belli oldu. Son üçe daha önce bu ödülü dört kez kazanan Arjantinli Leonel Messi, Portekizli Christiano Ronaldo ve Alman kaleci Manuel Neuer kaldı. 2002 yılından beri ilk kez bir Alman futbolcu yarışmada finalist oluyor. 2002 yılında Oliver Kahn son üç futbolcu arasına kalmayı başarmış ancak ödülü alamamıştı. Almanya Neuer'in ödülü alması gerektiğini savunurken, gerekçe olarak da Alman Milli Takımının Brezilya'da düzenlenen 2014 FİFA Dünya Kupası'nı kazanmasını gösteriyor.

EN ÇOK MESSİ ALDI: 4 KEZ

Ödülü geçen yıl Ronaldo almıştı. Yılın en başarılı teknik direktörleri yarışmasında ise Carlo Ancelotti (Real Madrid), Joachim Löw (Almanya), ve Diego Simeone (Atletico Madrid) finalist oldu. Yarışmada kimin en iyisi seçileceği dünyadaki 209 milli takım kaptanları ve teknik direktörleri ile birlikte France Football dergisi tarafından belirlenecek 49 uluslararası temsilcinin oyları belirleyecek. İsviçre’nin Zürih kentinde 12 Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek galada, yılın futbolcusu ve teknik direktörünün yanı sıra yılın en iyi ilk 11’i ve yılın en güzel golü ödülü de sahibini bulacak. 1991 yılında ilk kez verilen ödülü Alman futbolunun efsane ismi Lothar Matthaus almıştı. Ödülü şimdiye dek dört kereyle en çok Messi aldı.

FIFA Yılın Teknik Direktörü ödülü için ise finale kalan adaylar Real Madrid’i UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaştıran İtalyan hoca Carlo Ancelotti, 2014 Dünya Kupası’nda zafer elde eden Almanya Milli Takımı’nın teknik patronu Joachim Löw ve Atletico Madrid’i La Liga’da şampiyonluğa taşıyan Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!