Almanya'nın ihracatı geriledi

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın ihracatı geriledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 10:25

Almanya'da ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat aylık yüzde 0,5, ithalat ise aylık yüzde 3,1 azaldı. Yıllık bazda ihracat yüzde 4,9 ve ithalat da yüzde 0,9 artış kaydetti.

Haberin Devamı

Almanya'da ekim ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat aylık yüzde 0,5, ithalat ise aylık yüzde 3,1 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) geçici verilerine göre, Almanya ekim ayında 103,9 milyar Euro'luk ihracat ve 81,9 milyar Euro'luk ithalat gerçekleştirdi.

Almanya'nın ihracatı geçen yılın ekim ayına kıyasla yüzde 4,9 ve ithalatı da yüzde 0,9 artış kaydetti. Bir önceki aya kıyaslandığında ise mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 0,5 ve ithalat da yüzde 3,1 geriledi.

Söz konusu dönemde ülkenin mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmış dış ticaret dengesi ise 20,6 milyar Euro fazla verdi.

Ekim ayında Almanya, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 59,7 milyar Euro değerinde mal gönderirken, bu ülkelerden 54 milyar Euro'luk mal aldı. Geçen yılın aynı ayına kıyasla, AB ülkelerine ihracat yüzde 3,9 ve ithalat da yüzde 1,2 artış kaydetti.

Almanya söz konusu dönemde AB dışındaki ülkelere 44,2 milyar Euro'luk ihracat gerçekleştirdi. Ülkenin bu ülkelerden ithalatı ise 28 milyar Euro olarak belirlendi. Geçen yılın ekim ayına kıyasla Almanya'nın AB dışındaki ülkelere ihracatı yüzde 6,3 ve bu ülkelerden ithalatı da yüzde 0,2 yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!