Almanya'nın fuhuş raporu açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın fuhuş raporu açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2014 15:31

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Almanya'da zoraki fuhuşla ilgili yeni verileri açıkladı.

Haberin Devamı

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) açıkladığı raporda, dünyada 21 milyon insanın zorla çalıştırılıp insan ticareti kurbanı olduğu, 57 AGİT ülkelerinde ise bu sayının 3 milyona yaklaştığı ortaya çıktı.

Federal Asayiş Dairesi (BKA), 2013 yılında Almanya'da zoraki fuhuş ile ilgili 542 vaka kaydettiyse de uzmanlar bu rakamın çok daha yüksek olduğunu tahmin ediyor. Uzmanlara göre zoraki fuhuş olayların sadece yüzde 3'ü aydınlatılıyor.

AGİT, 2012 yılın raporunda 612 zoraki fuhuş vakası kaydetmişti. Ancak bu gerilemenin durumun iyileştiğine dair yanlış ümitlere yol açtığı belirtildi, zira kadınların çoğu korktuğu için ifade vermekten çekiniyor.

Raporda kurbanların yüzde 96 oranla çoğunlukla kadın olduğuna ve dünyanın her tarafından geldiklerine dikkat çekildi. Almanya'da zorla fuhuş yaptırılan kadınların en çok Bulgaristan'dan (143) ve Romanya'dan (125) geldiği belirtilirken, içlerinde Almanların da (90) bulunduğu ve yaşları 21'den küçük olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AGİT'in dehşet verici diğer verileri ise şöyle:
Kurbanların:
-% 39'u kandırılarak Almanya'ya getirildi
-% 22'si ise fuhuş yapmak için geldi
- %13'ü manken/sanatçı olma ümidiyle veya gazete ilanların çağrısına uyarak yola çıktı.

AGİT raporunun verileri, kadınların en çok bar ve genelevlerde, bazıların ise evde çalıştırıldıklarını ortaya çıkardı. Kadınlar için bu durumdan kurtulmanın riskli olduğu belirtilirken, kadınların genelde parasız olup dil sorunu yaşadığı ve belgelerine kadın satıcıları tarafından el konduğu kaydedildi.

Raporu değerlendiren Bild gazetesi, genelevlerde yapılan kontrollerde az sayıda şüpheliye rastlandığını ve kriminal ağın çok gelişmiş olduğuna dikkat çekerek polisin asıl suçluları bulmakta zorlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!