Almanya’daki kızlarımı 17 yıldır göremiyorum

Güncelleme Tarihi:

Almanya’daki kızlarımı 17 yıldır göremiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 10:21

Malatya’da yaşayan Boyraz Karademir, yıllar önce Almanya’da evlendiği ve daha sonra ayrıldığı eşinden olan 2 çocuğuna ulaşmak için mücadele veriyor. Eşinden boşandıktan sonra sınır dışı edilerek Malatya’ya dönen Karademir, 17 yıldır çocuklarına ulaşamıyor.

Haberin Devamı

TURİST olarak 1990’da Almanya’nın başkenti Berlin’e gelen Boyraz Karademir, burada tanıştığı Leyla Kaçar ile evlendi. Almanya’da oturma izni almak içinde başvuran Karademir’in bu süre zarfında Ebru ve Berrin adında iki kızı dünyaya geldi. Ancak aradan geçen süre zarfında eşinin kendisinden boşanmak istemesi üzerine hayatı altüst olan Karademir, 3 yıl boyunca hukuk mücadelesi verdi. Henüz oturma izni almadan eşiyle boşanması sonrası polis tarafından yakalanan Karademir, sınır dışı edilince memleketine döndü.

VİZE ALAMADI
Yaklaşık 2 ay sonra Almanya’dan gelen telefonla ikinci şoku yaşayan Boyraz Karademir, ayrıldığı eşinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini öğrendi. O dönem yaşları küçük olan kızlarını almak için Almanya’ya gitmek isteyen Karademir’in bu girişimi de sonuçsuz kaldı. Vize alamayan Karademir, bu kez de kızlarının Türkiye’ye gönderilmesini istedi ancak Alman yetkililerden yine olumsuz cevap geldi.

Haberin Devamı

YAZILARIMA CEVAP VERMEDİLER
Alman kanunlarına göre çocukların velayetinin kendisine verilmeyeceğini belirten Karademir, çocuklarının o günden bu yana hükümetin gözetiminde yurtlarda kaldığını söyledi. Kızı Ebru’nun 23, Berrin’in ise şu an 22 yaşında olduğunu söyleyen Karademir, “Çocuklarımı almak için vize başvurusu yaptım ancak o ülkeye kaçak girdiğimden dolayı bana vize vermediler. Yazdığım yazılara cevap vermediler. 17 yıldan fazladır kızlarını göremiyorum. Yetkililerden, devlet büyüklerimden yardım bekliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!