Siber saldırıların sanayiciye faturası, iki yılda 50 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Siber saldırıların sanayiciye faturası, iki yılda 50 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 14:13

Endüstriyel casusluk ve siber saldırılara maruz kalan Alman sanayi şirketlerinin üçte ikisi, son iki yılda 50.5 milyar dolar zarara uğradı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerini temsil eden sivil toplum kuruluşu BITKOM Başkanı Achim Berg, 503 üst düzey yönetici ile yaptıkları ‘sanayinin korunması’ adlı anketin sonuçlarını açıkladı. Berg, ülkede 10 sanayi şirketinden 7’sininin son iki yılda sabotaj, veri hırsızlığı ve casusluk faaliyetlerinin kurbanı olduğunu söyledi.
Berg, bilgi teknolojilerinin güvenliğine yatırım yapmayan şirketlerin ‘ihmalkar’ olduğunu, işlerini tehlikeye attıklarını, küçük ve orta ölçekli şirketlerin ise söz konusu saldırılara açık olduğunu belirtti.

ŞİRKETLER KORKUYOR
BITKOM’un anketine göre Almanya’daki sanayi şirketlerinin üçte ikisi son iki yılda endüstriyel casusluğa ve siber saldırılara maruz kalarak 50.5 milyar dolar zarara uğradı.
Ankete katılanların yüzde 19’u bilgi ve üretim sistemlerinin dijital olarak saldırıya uğradığını belirtirken, yüzde 11’i elektronik posta gibi dijital iletişimlerinin siber saldırı sonucu kesildiğini kaydetti.
Ankete göre sanayi şirketlerine yapılan siber saldırıların yüzde 63’ü de eski çalışanlardan geldi. Almanya’da sanayi şirketleri, ülkenin ihracatını güçlü kılan gelişmiş üretim tekniklerinin endüstriyel casusluk ve siber saldırılarla ele geçirilmesinden endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!