Almanya'da kundaklamaların suçluları arandı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kundaklamaların suçluları arandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 09:24

Almanya muhalefet partileri Sol Parti ve Yeşiller, Bavyera eyaletindeki Vorra ilçesinde mültecilerin yurtlarının kundaklanmasıyla ilgili olarak, iktidardaki Hıristiyan Birlik Partilerini (CDU/CSU) ve Almanya İçin Alternatif Parti'yi (AfD) suçladı.

Haberin Devamı

"Leipziger Volkszeitung'a" konuşan Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger, "Parti ırkçılığının topluluk içinde söylenmesinin tesis edilmesiyle, şiddet çeteleri cesaret buluyor" dedi.

Riexinger, Dresden kaynaklı ve İslam karşıtı gösterileriyle bilinen aşırı sağcı gruba (PEGIDA) ve Vorra kentinde mülteciler için hazırlanan üç sığınmacı yurdunun ateşe verilmesiyle ilgili olarak, "Bunlar aşırı sağcı baskının arttığını gösteriyor" diye konuştu.

TEMİZ YÜZLÜ KUNDAKÇI
AfD'nin, PEGIDA'nın aslında anayasaya yakın hareket ettiğini savunduğunu ve AfD Eşbaşkanı Bernd Lucke'nin temiz yüzlü bir kundakçı olduğunu söyleyen Riexinger, "Ama aslında birlik partileri de yabancı düşmanlığı ile ilgili gösterilere açıkca anlayış göstererek, bir tabuyu yıkıyorlar" dedi.

Yeşiller Partisi Meclis Grubu Eşbaşkanı Anton Hofreiter "Neue Osnabrücker Zeitung"a yaptığı açıklamada, "Aşırı sağcıların yaptığı tahmin edilen Vorra ilçesinde mülteci yurtlarının kundaklanması, CSU'yu gerçekten sarsmalı" ifadesini kullandı.

Hofreiter, içi boş ve insan aşağılayıcı aşırı sağcı popülist söylemlerin CSU tarafından her zaman memnuniyetle kabul gördüğünü de sözlerine ekledi.

SALDIRIYI KINADILAR
Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve Bavyera Eyaleti Başbakanı Horts Seehofer Perşembe gecesi yapılan kundaklamayı kınadı.

Partisinin Nürnberg'deki olağan kongresinin son gününde partililere hitap eden Seehofer, olayın utanç verici olduğunu belirterek, aşırı sağcı radikallere partisi tarafından "sıfır tolerans" gösterileceğini söyledi.

Vorra'daki mülteci yurtlarının kundaklaması ile ilgili olarak Alman polisi özel bir soruşturma komisyonu kurdu.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann yaptığı açıklamada, konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılacağını fakat hızlı bir sonuç alınmasının beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!