Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada kiralık ev sıkıntısı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 10:35

Almanya’nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi başta eyalet başkenti Stuttgart’ta olmak üzere Baden Württemberg’in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor. Son istatistiklere göre eyalet genelinde 210 bin civarında boş konut bulunuyor. Ancak başkent Stuttgart'ta acil konut ihtiyacı 8 bin civarında.

Haberin Devamı

Almanya'da uygun kiralık konut sıkıntısı her gündeme geldiğinde, 'yalnız yaşayanlar' konusu da gündemde yer buluyor. Son istatistiklere göre Baden Württemberg Eyaleti ve çevresinde 1,6 milyon insan konutlarında yalnız yaşıyor.

BİNLERCE EV BOŞ DURUYOR

Buna göre eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 35’i tek başına yaşıyor. Bu rakam Freiburg, Mannheim ve Heidelberg'te daha da yükselerek yüzde 50’ye yakın bir seviyeye ulaşıyor. Kiralık ev sorunun oldukça belirginleştiği başkent Stuttgart’ta, özel mülkiyete ait 11 bin civarında boş ev olduğu biliniyor. Stuttgart’ta acil konut ihtiyacı ise yaklaşık 8 bin civarında. Boş konutların kullanıma sunulmasının sorunu büyük ölçüde çözeceği tahmin edilirken, bunun için konut sahiplerinin teşvik edilmesi ve bazı güvencelerin sağlanması gerekliliği de her fırsatta vurgulanıyor.

Haberin Devamı

YENİ PROJE ÜMİT VERİYOR

Öte yandan, konut sorununu çözmek için Stuttgart Büyükşehir Belediyesi’nin geliştirmiş olduğu bir proje de bulunuyor. Belediye SıM (Stuttgarter Innenentwicklungsmodell- Stuttgart kalkınma modeli) projesi ile yatırımcıların yaptırdıkları tüm konutların en az yüzde 20’sini az gelirli insanlara sübvansiyonlu olarak sabit kiralar üzerinden kiralamaları öngörülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!