Almanya'da genel seçime doğru

Güncelleme Tarihi:

Almanyada genel seçime doğru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 16:49

Yeşiller Partisi'nin başbakan adayı Jürgen Trittin, geçmişte pedofiliye ilişkinin tutumu ve açıklamaları nedeniyle baskı altında.

Haberin Devamı

Partinin kuruluş döneminde, pedofili ile ilgili soruşturmayla görevlendiren siyaset bilimci Franz Walter ve Stephan Klecha, Tageszeitung gazetesi için yazdıkları yazıda, Trittin'in 1981 yılında Göttingen'deki belediye meclis üyeliği adaylığı döneminde Alternatif Yeşiller İnisiyatifi Listesi'nin (AGIL) yerel seçim programında, "çocuklar ve yetişkinler arasında cinsel ilişkinin cezalandırılmaması" yönünde yapılan çağrıdan sorumlu olduğunu yazdılar.

Trittin de bu konu hakkında, iddiaların doğru olduğunu ve bu hatadan dolayı pişmanlık duyduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi'nin 80'li yıllarda kuruluş döneminde, lobi gruplarının baskı yaptığını ve çocuk istismarını yasallaştırma çabalarında bulunduğunu ifade eden Trittin, "Bu tarz konular Göttingen'deki AGIL'de daha belirgindi ve bazı bireysel inisiyatiflerin taleplerini birebir alıyordu” dedi.

AGIL'in bu tarz yanlış taleplerine daha etkin karşı koymadığını ifade eden Trittin, "Bu benim sorumluluğumdu ve benim hatam. O yüzden pişmanım" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!