Almanya'da ev ödevleri ortalama 60 dakikada bitecek

Güncelleme Tarihi:

Almanyada ev ödevleri ortalama 60 dakikada bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 00:00

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti nüfusuna oranla Almanya’nın en fazla öğrenciye sahip eyaleti konumunda. Eyalette okulların başlaması ile birlikte Mayıs ayında KRV Eğitim Bakanlığı tarafından çıkartılan ev ödevlerini düzenleyen kararname de hayata geçti.

Haberin Devamı

Kararname ile öğrencilerin ev ödevleri için zaman sınırlaması getiriliyor. Kararnameye göre ilkokul bir ve ikinci sınıftaki öğrencilere verilen ev ödevleri 30 dakikada, ilkokul üç ve dördüncü sınıflara verilen ödevler ise 45 dakikada bitirilebilecek seviyede olmak zorunda.

Ev ödevi sınırlaması orta öğretim sayılan beş ile onuncu sınıflara da getirildi. Beş ile yedinci sınıf arası öğrencilerin ev ödevleri 60 dakikada, sekiz ile onuncu sınıf arası öğrencilerin ev ödevleri ise 75 dakikada bitirilebilecek seviyede hazırlanacak.

Kararnameye gelen tepkiler ise çok farklı. Velilerin bir kısmı ev ödevleri için vakit kısıtlaması ile çocuklarının yeterli boş vakit ve oyun için zamanlarının olacağını ileri sürerek uygulamayı desteklerken, bazıları da eğitim seviyesinin düşeceği, çocukların boş vakitlerini sokakta ve medya ile geçireceği gerekçesiyle şikâyet ediyor.

Haberin Devamı

Öğretmenler ve öğretmen sendikaları ise kararnameye temkinli yaklaşıyor. Öğretmenler sendikası ev ödevlerinin süresinin kontrolünün mümkün olmadığını ifade ederek ‘boş bir uygulama’ olarak değerlendiriyor. Müdürler ise ev ödevi kültürünün bastırılmış olacağından endişe ediyorlar. Okulların ise kararnamenin nasıl uygulanacağı konusunda çalıştıkları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!