Almanya'da casus yazılım şaşkınlığı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Almanyada casus yazılım şaşkınlığı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:15

Almanya’da yüksek tirajlı "Bild" gazetesinin duyurduğu Başbakanlık’taki casus yazılım haberinin yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Bir süre önce ABD ile dinleme krizi görülen Almanya’da Avrupa politikalarından sorumlu bir danışman, üzerinde çalıştığı konuşma metnini bir USB belleğe kaydederek evindeki bilgisayara aktarmış ve sistem bilgisayarları virüs uyarısı vermişti.

Alman yayın kuruluşu, bilgi işlem görevlileri tarafından yapılan incelemede, danışmanın USB belleğinde "Regin" adı verilen siber casusluk yazılımı belirlendiğini aktarmış ve bunun üzerine başbakanlıktaki kritik görevde bulunanların bilgisayarları, güvenlik kontrolünden geçirilmişti.

VİRÜSÜN BİR ÇOK ÖZELLİĞİ KEŞFEDİLMEMİŞ

Yapılan açıklamada başka casusluk yazılımına rastlanmadığı belirtildi. Bilişim güvenliği şirketi Symantec tarafından geçen ay belirlenen "Regin" ekran görüntüleri alıyor, bilgisayar donanımının bazı parçalarının uzaktan kumanda edilmesini sağlıyor. Şifreleri çalan casusluk yazılım, sızdığı sistemlerdeki ağ ve veri trafiğini izliyor, silinmiş verileri yeniden oluşturuyor. Elde ettiği verileri şifreleyip ‘sahibine’ gönderen "Regin"in birçok özelliğinin hâlâ keşfedilmemiş olduğuna dikkat çekiliyor. "Regin"in ABD ve İngiltere istihbarat birimleri tarafından geliştirildiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Casus yazılım haberi Alman televizyonlarının yanı sıra gazetelerde de geniş yer buldu.

Almanyada casus yazılım şaşkınlığı sürüyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!