Almanya’da boksun kurallarını değiştiren boksör

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da boksun kurallarını değiştiren boksör
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 11:26

Almanya’da tüy sıklet şampiyonu olan Zeina Nassar, ülke çapındaki turnuvalarda başörtüsüyle yarışmak için, 2017 yılında Almanya’daki kadın boks müsabakalarında kıyafet değişikliği yapılmasını sağlayarak ilk engeli geçti.

Haberin Devamı

5 Berlin şampiyonluğu olan 20 yaşındaki Nassar’ın bundan sonraki hedefi ise sırasıyla Avrupa ve Dünya şampiyonaları ile en büyük hayali olan olimpiyatlara katılmak. Ancak başarılı boksör bu turnuvalara katılmak için ‘kadın boks kıyafeti kurallarının’ değişmesini bekliyor. Başörtülü olduğu için bu şampiyonalarda yarışmasına izin verilmeyen Nassar, haftanın altı günü ve günde iki kez antrenman yapıyor.
Uluslararası Amatör Boks Birliği (AIBA) boksörler için giyim kurallarını son derece net belirlemiş ve sporcuların dizlerinin kesinlikle açıkta olması gerektiğini belirterek başörtüsünü yasaklamış durumda.

Almanya’da boksun kurallarını değiştiren boksör

Alman Boks Birliği Direktörü Michael Müller, Zeina Nassar’ın Avrupa Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda maçlara çıkabilmesi için görüşmeleri sürdürüyor. Zeina Nassar’ın başarısı ve çalışmalarından sonra Almanya Boks Birliği kıyafet ile ilgili düzenlemede ‘dinlerinin gereği olarak kadın boksörler uzun kollu ve tüm bacakları kapsayan kıyafetler giyebilir ve başörtüsü takabilir’ şeklinde değişikliğe gitti.

Haberin Devamı

Almanya’da boksun kurallarını değiştiren boksör

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!