Almanya'da Bakanlar Kurulu toplantısı 13 dakika sürdü

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Bakanlar Kurulu toplantısı 13 dakika sürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 16:16

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yaz tatilinde olması nedeniyle bugün Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in yönettiği Bakanlar Kurulu toplantısı sadece 13 dakikada sona erdi.

Haberin Devamı

Alman Bakanlar Kurulu'nun toplantıları olağan durumlarda ortalama 30 dakika sürüyordu. Başbakan Merkel'in İtalya'nın Südtirol bölgesinde tatilde olmasından dolayı toplantı bu kez rekor sürede bitti.

Bakanlar Kurulu'nun 13 dakikalık toplantısında gündeme getirilen bazı yasa tasarıları hakkında 4 dakika içinde karar verildiği bildirildi.

Toplantıda alınan en önemli kararın Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı ve "sağlık kurumlarında rüşveti önleme ve yaptırımlar" konusundaki yasa tasarısı olduğu belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenlememesi de dikkati çekti.

Daha önceki koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Guido Westerwelle de Başbakan Merkel'in yaz tatiline ayrılmasının ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında çok uzun süren bir basın toplantısı düzenlemiş, bu durum Alman kamuoyunda mizah konusu olmuştu. Alman medyasında, "Westerwelle'nin partisi Hür Demokratlar'ın bakanları Merkel olmayınca Başbakanlıkta dans ediyor" ifadesi yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!