Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2019 10:26

Başta Almanya’nın başkenti Berlin olmak üzere Frankfurt, Bremen, Londra ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Berlin Başkonsolosluğu’nda düzenlenen törene, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök, Berlin Eğitim Müşaviri Cemal Yıldız, Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yücekök, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ederek, “Her öğretmenimize ayrı ayrı kariyerlerinde başarılar diliyorum, emekli öğretmenlerimize yıllarca verdikleri hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Yücekök, “Toplumsal gelişmenin, kalkınmanın anahtarı da yine öğretmenlerdir” dedi. Eğitim Müşaviri Yıldız da Öğretmenler Günü’nde öğretmenliğin ne kadar değerli bir meslek olduğunun vurgulandığını ifade ederek, “Bu meslek, bize Ulu Önder Atatürk’ten miras bırakıldı” diye konuştu. Törende, öğrenciler folklor gösterisi yaptı ve şarkılar seslendirdi.

Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
‘ÇOCUKLARIMIZ İKİ ANA DİLLİ YETİŞTİRİLMELİ’
Frankfurt’ta da Öğretmenler Günü, Türk Kültür Merkezi’nde kutlandı. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Almanya’da görev yapan öğretmenlerin, çocuklarımızı en az iki ana dil bilen, her iki vatanını da iyi tanıyan, içinde yaşadıkları toplumların saygın birer üyesi haline gelmiş bireyler olarak yetiştirmek gibi görev ve sorumlulukları olduğunu söyledi. Kutlamada Betül Akdağ’nın okuduğu okulunun duvarının yıkılması sonucu hayatını kaybeden bir öğrtemnenin son dileğini anlatan Ceyhun Atıf Kansu’nun ‘Dünyanın çiçeklerini getirin’ şiiri, dinleyicileri çok duygulandırdı. Çocuklar da ‘Öğretmen Olmak İstiyorum’ gösterisiyle büyük alkış aldılar.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
‘ANA DİLİ YOK OLMA NOKTASINA GETİRDİLER’
Hessen Türk Öğretmenleri Derneği (TÖDER) Başkanı Zeynel Fırat ise Türk Alman Kulübü’nde düzenlenen kutlamada Almanya’da derslerin öğleden sonraya alınması, devam mecburiyetinin kaldırılması, not vermeme, karşısına çalışma grupları koyma, öğretmen atamama, öğretmen yetiştiren üniversiteleri kapatma gibi sorunlarla ana dilin bitirilme noktasına getirildiğini ileri sürdü. Zeynel Fırat, “Ana dilimize vurulan darbelere karşı mücadele ediyoruz.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
Biz ATÖF ve TÖDER, konsolosluğumuz ve sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürüterek dilimizi ve kültürümüzü korumaya çalışıyoruz. Bizler iyi biliyoruz ki, iyi yetişen bir çocuğun yalnızca Almanya ve Türkiye’ye değil dünyaya faydası var. Türkçe’nin Alman okullarında ikinci veya üçüncü yabancı dil olarak okutulması için bir projeyi sivil toplum örgütleriyle hazırladık. 20 bin imzalı dilekçeyi bakanlığı sunduk, takip edilyoruz” dedi.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
BREMEN’DE ÖĞRETMENLERİ ANMA VE AHDE VEFA GÜNÜ
Hannover Başkonsolosluğu’nun destekleri ve Eğitim Ataşeliği’nin organizasyonuyla Bremen Basın Kulübü’nde düzenlenen ‘Öğretmenleri Anma Ahde Vefa Günü’ eyalette görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin yanı sıra; emekli öğretmenler ve velililerin de katılımlarıyla gerçekleşti.Türkçe derslerinin Almanya’da verilişinin 50. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Hannover Başkonsolosu Banu Malaman,  “Öğretmenler her toplumda geleceği yönlendiren, şekillendiren ve bu anlamda büyük sorumluluğu omuzlayan kişiler olarak değerlendirilmelidir. Onların başarılı çalışmaları çocuklarımızın başarısının yapı taşlarıdır” diyerek teşriflerinden dolayı salondakilere teşekkür etti. Eğitim Ataşesi Vekili Dr. İsmail Demirbağ’ın hazırlayıp sunduğu sinevizyon gösterisinde Bremen Eyaleti’nde görev yapan tüm öğretmenlerin fotoğraflarının yanı sıra Türkçe derslerinin gelişim seviyesi de aktarıldı. Dr.Demirbağ “Bizi yaşama hazırlayan ve hiç emekli olamayan mesleği icra eden öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum. Aramızdan ayrılanlara da Allahtan Rahmet diliyorum” dedi.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
PEDAGOG, PSİKOLOG, TERCÜMAN GİBİYDİK
Milli Eğitim Bakanlığı’nca Bremen Eyaleti’ne görevlendirilen ve görevleri bittikten sonra öğretmenliğe eyalet bakanlığına bağlı olarak devam eden Sezer Öğüt, Havva Öznür Ulukök, Rıfat Vatan, Türkan Vatan, Sevgi Bayraktar anılarını anlatırken ”Biz sadece öğretmen değildik. Aynı anda psikolog, pedagog, tercüman oluyorduk” dedi. Katılan tüm öğretmenlere günün anısı olarak Başkonsolos Banu Malaman ve Eğitim Ataşesi Dr. İsmail Demirbağ tarafından birer kalem hediye edildi.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
LONDRA’DA DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından Başkonsolosluk konutunda da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Başkonsolos Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Öğretmenler Günü mesajının okunmasının ardından beşinci ve son yılını icra eden öğretmenlerden Burhan Alıç, duygularını paylaştı. Eğitim Müşaviri Hasan Ünsal, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutladığını ifade etti. Ünsal, “24 Kasım vesilesiyle başta ülkemizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit olmuş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
ÖĞRETMENLERDEN MÜZİK DİNLETİSİ
Başkonsolos Çınar da, “Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal olmak üzere hayatta olmayan tüm öğretmenlerimiz saygıyla yad ediyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. Eğitim Müşavirliği öğretmenlerinden Muhammet Girgin’in şair Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın ‘Öğretmen’ adlı şiiri seslendirdi. Türk Tarih Kurumu’nun hazırladığı Öğretmenler Günü kısa filmi izlendi. Öğretmenlerden Sabriye Uz, Pınar Işık ve Duygu Efe’nin müzik dinletisi sonunda İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, Başkonsolos Ergin’e bir buket çiçek takdim etti. Davetliler arasında T.C. Londra Büyükelçiliği Katibi Dünya Sarısoy, KKTC Diplomatı Aslı Erkmen, KKTC Londra Temsilciliği eski Eğitim Ataşesi Gülgün Özçelik, İngiltere Türk Dili Kültürü ve Eğitim Konsorsiyumu Başkanı Nuriye Mertcan, yardımcısı Abdullah Halisdemir de yer aldı.
Almanya, Londra ve Belçika’da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği
BELÇİKA’DA DA KUTLANDI
Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nce Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği Konferans Salonu’nda düzenlenen programda da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gönderdiği mesaj okundu. Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, öğretmenliğin ‘Önemli ve kutsal bir meslek olduğunu’ vurguladı. Etkinliğe, Türkiye’nin Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Anvers Başkonsolosu Korkut Tufan, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

BAKMADAN GEÇME!