Almanya ve Fransa Türkiye’ye silah satışı durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Almanya ve Fransa Türkiye’ye silah satışı durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2019 10:33

Almanya ve Fransa hükümetleri, Türkiye’nin sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda kullanılma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatı ihracatının durdurulması kararı alındığını duyurdu.

Haberin Devamı

ALMANYA Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya’dan satın alınan silahların Suriye’deki harekâtta kullanılma olasılığına karşı Türkiye’ye silah ihracatına onay verilmeyeceğini söyledi. Maas, 2016 yılından bu yana Türkiye’ye yönelik silah ve teçhizat ihracatında çok sınırlayıcı bir çizginin izlendiğini de sözlerine ekledi.

KARAR İŞLEME KONULDU
Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de ülkesinin, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nda kullanma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının ihracatının durdurulması kararını aldığını belirtti.
Parly, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da “Fransa, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekatın durdurulmasını beklerken, bu harekatta kullanılma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının Türkiye’ye ihracatının durdurulması kararını aldı” ifadelerini kullandı. Parly, kararın işleme konulduğunu da kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!