Almanya Türk Toplumu’ndan kınama

Güncelleme Tarihi:

Almanya Türk Toplumu’ndan kınama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 18:22

Almanya Türk Toplumu - Türkische Gemeinde in Deutschland (TGD), başkent Ankara’da meydana gelen kanlı terör saldırısını kınadı.

Haberin Devamı

TGD Genel Başkanı Dr. Aysun Aydemir, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı, “İnsanlığa karşı işlenmiş utanç verici bir suç” olarak nitelendirdi.

TGD Genel Başkanı Aydemir’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
“10.10.2015 Cumartesi günü Ankara’da Tren Garı’nın önünde gerçekleşen iki ayrı patlamada çok sayıda ölü ve yaralının olması, Almanya Türk Toplumu olarak bizi çok derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en kanlı terör eylemlerinden biri olarak kayıtlara geçen bu saldırı, insanlığa karşı işlenmiş utanç verici bir suçtur. Bu hain terör saldırısının gerçek amacı Türkiye’de iç barışı sekteye uğratmak ve insanları yılgınlığa sevk etmektir. Ancak gün milletçe birlik olma günüdür. Türkiye’de yaşayan bütün insanlar, şiddet ve terörün her türüne karşı durmalı ve birlik olmalıdır. Şimdi bizler, Türk hükümetinden acilen bu olayın perde arkasını aydınlatmasını ve sorumluları ortaya çıkararak adalete teslim etmesini beklemekteyiz. Türk Toplumu olarak biz, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara başsağlığı diliyoruz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!