Almanya, Susanna’nın katil zanlısını Irak’tan istedi

Güncelleme Tarihi:

Almanya, Susanna’nın katil zanlısını Irak’tan istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2018 15:25

Almanya’nın Wiesbaden kentinde 14 yaşındaki Susanna Maria Feldman’ı tecavüz ettikten sonra öldüren Ali Bashar, kaçtığı Irak’ın Erbil kentinde tutuklandı.

Haberin Devamı

Almanya, Susanna’nın katil zanlısını Irak’tan istedi
HAKKINDA uluslararası tutuklama kararı çıkartılan 20 yaşındaki Ali Bashar’ın tutuklandığını Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer duyurdu. Almanya, Ali Bashar’ın iade edilmesi için harekete geçti. 

Bild gazetesinin haberine göre 22 Mayıs’ta abisinin yanına gitmek isteyen Susanna, Ali Bashar ile karşılaştı. Bashar taciz ettiği küçük kız direnince şiddete başvurdu. Zorla ıssız bir yere götürdü ve tecavüz etti. Ertesi sabah küçük kızın kendisini serbest bırakması için yalvarmalarını da aldırmadı ve daha da ileri gidip kızı boğdu. Cinayetten sonra olay yerinden ayrıldı. Bir süre sonra tekrar cinayet yerine döndü ve cesedi gömdü.
Aynı gün Susanna’nın annesi polise başvurup kızının kaybolduğunu bildirdi. Bir gün sonra Susanna’nın cep telefonundan annesine, “Anne ben bir daha eve gelmeyeceğim. Erkek arkadaşımla birlikte Paris’teyiz. Beni arama. İki üç hafta sonra geri geleceğim” mesajı geldi.

Haberin Devamı

Küçük kızın kaybolduğu tarihten 13 gün sonra Ali Bashar ile aynı sığınma yurdunda kalan 13 yaşındaki Afgan çocuk polise giderek zanlının cinayetle ilgili kendisine bilgi verdiğini anlattı. Afgan çocuk 3 Haziran’da polise bilgi verirken, Ali Bashar ile ailesi 2 Haziran’da Almanya’yı terk edip Irak’a gitti.
Öte yandan cinayet suçlusu olarak hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra yakalanan Türk kökenli bir kişi ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Türk’ün olayla ilgisinin bulunmadığı ortaya çıtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!