Almanya Savunma Bakanı kim olacak?

Güncelleme Tarihi:

Almanya Savunma Bakanı kim olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2019 13:26

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Brüksel yolcusu. AB liderleri maraton zirvede sürpriz bir öneri üzerine von der Leyen’in Jean Claude Juncker’in yerine Komisyon Başkanı olması üzerinde uzlaşmaya vardı. Von der Leyen’in Avrupa Parlamentosu tarafından da oy çoğunluğuyla seçilmesi gerekiyor. Ursula von der Leyen AB Komisyonu Başkanı olursa, Savunma Bakanı kim olacak?

Haberin Devamı

AB liderlerinin Von der Leyen’e onay vermesi üzerine bakanın tüm önemli danışmanları tatillerini yarıda keserek Berlin’e döndü. Hukuk danışmanları, Bakan von der Leyen’in Avrupa Parlamentosu’nda seçilmeden önce mi yoksa sonra mı istifa etmesi gerektiği sorusunu inceliyor. Von der Leyen’in yerine ise kulislerde iki isim öne çıkıyor. Birinci sırada CDU’nun koyu muhafazakar kanadından Sağlık Bakanı Jens Spahn geliyor. İkinci sırada ise ılımlı kanattan CDU eski genel sekreteri Peter Tauber var. Parti liderliğinde gözü olan Jens Spahn’ın Savunma Bakanlığını isteyip istemeyeceği bilinmiyor.
Kariyeri hızla zayıflatan bakanlık olarak tanınan Savunma Bakanlığı, Almanya’da önemli bir bakanlık olduğu gibi aynı zamanda çok büyük sorunların yaşandığı bakanlık olarak da biliniyor. Von der Leyen Savunma Bakanı olarak bu sorunlara çözüm getirememekle ve danışman yolsuzluğuyla eleştiriliyor.

 

BAKMADAN GEÇME!